Ziđin: Svi planovi na smanjenju zagađenja u okviru zadatih rokova

Izvor: RTS, 15.Nov.2019, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ziđin: Svi planovi na smanjenju zagađenja u okviru zadatih rokova

Kompanija "Ziđin" iz Bora saopštila je da se svi planovi značajnom kratkoročnom i dugoročnom poboljšanju ekoloških performansi proizvodnih kapaciteta kompanije odvijaju predviđenom dinamikom i u okviru zadatih rokova.
U saopštenju se navodi da "Ziđin majning", kao odgovorna kompanija, posluje uvek u skladu sa svim važećim propisima i standardima, i u potpunosti poštuje sve evropske, nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i lokalne regulative, kao i sve ostale međunarodne standarde kvaliteta i poslovanja.
"Ziđin" ističe se da se menadžment kompanije na redovnim sastancima konstatovao da se svi planovi o značajnom kratkoročnom i dugoročnom poboljšanju ekoloških performansi proizvodnih kapaciteta kompanije odvijaju predviđenom dinamikom i u okviru zadatih rokova.
Kao jednu od kratkoročnih mera, kompanija navodi nabavku dve mašine za raspršivanje magle za neutralizaciju sumpor-dioksida u gasu, a do kraja ove godine "Ziđin" obećava još tri mašine za raspršivanje magle, radi dalje neutralizacije sumpor-dioksida.
Dodaje se da će do kraja maja 2020. godine bilo izgrađeno postrojenje za prikupljanje prašine i izduvnih gasova iz konvertora, a do kraja 2021. godine postrojenje za desulfurizaciju "kako bi emisija gasova uvek i u potpunosti bila u skladu sa propisanim standardima".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.