Zbog ljubavi Kubu zamenila ovim gradom u SRBIJI: Evo šta sad zaista misli o tome! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 15.Avg.2017, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog ljubavi Kubu zamenila ovim gradom u SRBIJI: Evo šta sad zaista misli o tome! (FOTO)

Život se promenio!

Osim albanskih mladi, Srbija može da se pohvali i nevestama sa Kube. Naime, Loznica je postale dom za dve neveste sa Kube koje su zbog ljubavi bile spremmne da pređu hiljade kilometara.

Prvo je, kako piše Informer, u porodicu Dragana Aleksića stigla Dajlis Santakruz, koja se nedavno i porodila.

Njenim koracima, potom je krenula i Juraima Ćape Ortiz.

Svog supruga Pavla Radovića upoznala je u Havani, prilikom letovanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

"Odmah sam se zaljubila u njega i odlučila da se preselim u Loznicu. Mi smo se veoma brzo venčali i ja sad ne želim da idem nigde", objašnjava ona i dodaje da u početku ipak nije bilo lako.

Trebalo je naučiti jezik, prilagoditi se novoj kulturi, a i strpiti se dok se drugi naviknu na drugačiju boju kože.

"Na ulici su me svi neobično gledali, što nije baš bilo prijatno. Zagledali su me kao da sam s druge planete. A i sad sam se navikla i oni na mene. Imam već dosta prijatelja i svi su ljubazni prema meni, a dosta mi pomažu oko srpskog jezika, koji sada dobro pričam", pohvalila se Juraima.

Tradicionalno, najviše problema imala je sa svekrvom.

"Ona je očekivala da će Pavle da se oženi devojkom iz Srbije. Kad me je videla, nije joj bilo pravo. Posle nekog vremena se ipak malo opustila. Meni u stvari odgovara što svekrva živi u Kanadi, pa i nije često u Loznici", kroz osmeh priznaje ona.

Poteškoća je, kako dodaje, imala i sa srpskim specijalitetima, jer joj je bila teška i jaka.

U međuvremenu se navikla, pa sada ne samo da uživa, već sama zna i da pripremi sarmu i musaku. Uz to, voli veselje i provod, a slična atmosfera je i na Kubi.

"Tamo sam bila učiteljica salse i namera mi je da to nastavim i ovde. Vidim da mnogi u Srbiji igraju ovaj ples i da su odlično naučili korake. Sada ja učim da igram kolo i veoma dobro mi ide. Ovde se stalno nešto šalimo i smejemo. Sviđa mi se što su Srbi srdačni i hoće da pomognu. Srbija je definitivno moj novi dom", rekla je Dajlis za Informer.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.