Zbog kvara na magistralnoj cevi mnogi Beograđani do jutra bez vode

Izvor: RTS, 20.Sep.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog kvara na magistralnoj cevi mnogi Beograđani do jutra bez vode

Mnogi Beograđani do sutra ujutru neće imati vode, zbog kvara na magistralnoj cevi u Ulici Kraljice Marije. Mašine čiste Ulicu Starine Novaka koja je bila puna šljunka i zemlje. Autobusi, koji su bili preusmereni na Takovsku ulicu, ponovo idu redovnom trasom.
Jutros oko pet časova pukla je magistralna cev u Ulici Kraljice Marije i poplavila gotovo čitav kraj. Bilo je potrebno čak šest sati kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se zatvorili ventili.

Radnici Beogradskog vodovoda i kanalizacije su ceo dan na terenu, a prema informacijama RTS-a, još najmanje 12 sati će biti potrebno da bi se kvar uklonio.
Radnici još nisu uspeli da priđu puknutoj cevi, čekaju da im iz Elektrodistribucije isključe struju, kako bi uklonili betonsku podlogu za šine, ispod koje je puknuta cev.
Sekretar za vanredne situacije Grada Beograda Darko Glavaš kaže da će od trenutka kada radnici dođu do cevi biti potrebno sedam do 10 sati da se kvar otkloni, a onda treba da se napuni mreža. 
U široj zoni grada je danas uspostavljeno vodosnabdevanje, ističe Glavaš, ali i dodaje da potrošači u okolnim ulicama neće imati vode do jutarnjih sati. U centru grada je postavljena 21 auto-cisterna sa vodom za piće.
Puknuta cev stara je 30 godina i nije menjana prilikom rekonstrukcije. 
Zgradu gradske uprave od poplave branili su pesak i šut, koji je završio i na kolovozu, kojičiste mašine.
Autobusi 33 i 48 bili su iz Ulice Starine Novaka preusmereni na Takovsku ulicu, ali su se kasnije danas vratili na staru trasu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.