Zbog čega smo u avionu kao u operacionoj sali

Izvor: RTS, 17.Jun.2020, 20:49

Zbog čega smo u avionu kao u operacionoj sali

Avioni "Er Fransa" će ponovo leteti na relaciji Beograd–Pariz počev od 13. jula i to dva puta nedeljno, ponedeljkom i četvrtkom. Jelena Banac, direktorka prodaje kompanije "Er Frans" za Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju rekla je za RTS da su avioni opremljeni sistemima ventilacije kao u operacionim salama, uništavaju bakterije i sve viruse.
Za manje od mesec dani avioni "Er Fransa" ponovo lete za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beograd, dva puta nedeljno. Direktorka prodaje "Er Frans" za Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju Jelena Banac kaže da to nije pun kapacitet, jer sve do 19. marta leteli su svakodnevno za Beograd.

"Međutim, naglo uvođenje restrikcija usled širenja pandemije dovela je do toga da smo određene rute morali privremeno da supendujemo da zatvorimo letove i sada kada su se stvorili povoljniji uslovi letimo za Beograd dva puta nedeljno", rekla je Banac, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a. 
Prvi let će biti 13. jula iz Beograda u 13 časova, a avion će sleteti u Pariz u 15.30.
Govoreći o tome kako se biraju destinacije, ona kaže da je najvažnije da se uspostavi sanitarna situacija – da se na određenu detinaciju uvedu fleksibilnije mere, da otvore granice i onda se prema tome dalje nastavlja ekspanzija letova.
"Neka projekcija je da do kraja juna letimo sa 20 odsto kapaciteta, to nije 20 odsto naših ruta nego kapaciteta, da se u julu proširi na 35 odsto, a u avgustu 40 odsto", rekla je direktorka prodaje.
Prema njenim rečima, u avgustu je planirana projekcija da lete na 150 destinacija širom sveta, što predstavlja 80 odsto ukupnih kapaciteta.
Ispred svakog ekonomskog efekta je bezbednost putnikaBeograd se vraća za početak sa dva leta nedeljno i pratiće se dalja situacija. Kaže da za njihove putnike nije bitan samo Pariz. On jeste interesantan zbog tradicionalnih veza sa Francuskom.
"Imamo puno naših sugrađana koji tamo žive i rade, kulturne veze, ali je Pariz veliko čvotište preko koga naši putnici mogu da stignu u druge delove sveta. Sa umirivanjem ove situacije, naši putnici će već tokom leta početi da lete na brojne destinacije u južnoj i severnoj Americi, Aziji, Africi", kaže ona.
Avioni su spremni i gde god se steknu uslovi mi letimo, kaže ona i dodaje da se ispred svakog ekonomskog efekta nalazi sigurnost i bezbednost putnika.
"ER Frans" i KLM je grupacija kojoj je i pre izbijanja panemije to bilo imeprativ. "Vodili smo računa o sanitarnim merama, neke mere su uspostavljene, od 11. maja je obavezno nošenje higijenskih maski na svim letovima, na aerodromu uz držanje distance. Prvo se ukrcava zadnji deo aviona", kaže Banac.
Prema njenim rečima, svi su željni da ponovo putuju, ali je neophodno informisati se o putnim restrikcijama koje aže za odreženu državu.
"Ukinuli smo ketering na letovima kraćim od dva i po sata da bi se smanjio kontakt između putnika i posade i na letovima nema papitne štampe i služenja proizvoda iz djuti fri ponude", kaže ona.
Sistemi ventilacije u avionu Prema njenim rečima, svi avioni su opremljeni sistemima ventilacije kao u operacionim salama, uništavaju bakterije i sve viruse.
"Što se tiče ketringa na letovima dužim od dva i po sata upakovani su da ispunjavaju higijenske norme", rekla je direktorka prodaje.
Ukoliko se let otkaže, to znači da putnik ne može da putuje ali može da zameni kartu i odloži za neko drugo putvanje bez doplate.
Ako neko ima višu temeprturu moći će da promeni kartu za naredno putivanje, ukazuje ona.
Govoreći o "propalim" kartama, Banac kaže da samo suočeni sa pandemijom, sada je globalna kriza i da timovi rade na rešavanju problema putnika, tako da imaju veliku fleksibilnost da odgode do 2021. godine.  
"Ako ne žele da lete mogu da se preko agenata prodaje obrate za refundaciju troškova. Novac ne može da bude vraćen istog trenutka, fizički je nemoguće odgovoriti na brojne zahteve", zaključila je Jelena Banac.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.