Zbog čega odmor na Goliji nije loša ideja

Izvor: RTS, 15.Feb.2020, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog čega odmor na Goliji nije loša ideja

Još jednu nedelju zimskog raspusta mnogi će iskoristiti za putovanja i odmor u turističkim centrima. Ivanjički školarci već provode vreme na Goliji, gde ima dovoljno snega za zimske sportove.
Na Dajića brdu, udaljenom oko 40 kilometara od Ivanjice, svakog dana puno je skijaša.

"Skijam se deset godina, ovde je staza malo drugačija nego na drugim skijalištima, ali je dobra ovde za nas", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kaže Janko Plavšić iz Ivanjice. Ivan Krivokuća i Miloš Bojović iz Ivanjice kažu da se skijaju, klizaju i da ima dovoljno snega.
"Svaki dan dolazim ovamo na raspust, veoma je lepo. Ima i kućica gde možemo da se odmorimo, pijemo čaj", kaže Marko Nedeljković Iz Ivanjice.
Na sve strane čuje se dečja graja. Na ski-liftu neprekidno se smenjuju. Staza ima nepunih 500 metara i sa lakoćom je savladaju.
Aleksa Simović iz Beograda kaže da ima svega: i drveće i zelenilo i da je Golija stvarno lepa planina. 
"Svaki dan se skijam, dolazim ovamo, mnogo je lepa staza. Ima i tamo isto jedna mala staza. Mnogo je lepo ovde", kaže Maja Nedeljković iz Ivanjice. 
Dunja Radosavljević iz Beograda kaže da joj je lepo na Goliji, da je staza velika i široka kao i da mogu svi da se skijaju.
Idealni uslovi za šetnjuI ne samo za skijaše, ove zime na osunčanim padinama Golije idealni su uslovi za sve koji žele da se prošetaju Parkom prirode i uživaju u snegu i planinskoj lepotici.
"Godinama dolazimo, suprug je iz ovih krajeva, ali ove godine smo rešili da otkrijemo čari Golije i mogu vam reći: prezadovoljni smo. Ja sam nakon mnogo godina ponovo stala na skije i zaista bih toplo preporučila svima", kaže Sofija Perišić iz Beograda.
Mirjana Obradović iz Ivanjice kaže da je Golija jedna od najlepših planina u zapadnoj Srbiji.
"Lepa je i leti i zimi, pogotovu zimi, kada je dečji raspust i može ovoliko dece da dođe i odraslih ljudi da uživa", kaže ona.
U zimskim sportovima na 1.400 metara nadmorske visine sigurno će i narednih dana uživati ne samo Ivanjičani. Snega na Goliji ima i kada na drugim planinama okopni.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.