Zašto su gužve ispred Palate pravde

Izvor: RTS, 26.Jun.2020, 06:03

Zašto su gužve ispred Palate pravde

Danima se formiraju redovi u Katanićevoj ulici i ispred Palate pravde. Čeka se za različita uverenja i potvrde, a zaposleni, pridržavajući se mera zaštite od korone, u zgrade puštaju svega po petoro ljudi. Neke od potvrda zbog kojih se čeka u ovim redovima mogu da se dobiju i elektronskim putem.
Mnogi građani, koji ovih dana strpljivo stoje u redovima ispred sudova, došli su kako bi dobili uverenje da nisu kažnjavani.

I oni koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u sud krenuli drugim poslom takođe moraju da čekaju.
"Moj sudski proces je prekinut 17. marta, a sada kada je trebalo da se nastavi tek 3. decembra, znači to nema kraja. Bila sam pre jedno deset dana, nisam mogla da sačekam, vratila sam se, ne može da se stoji tek tako", kaže jedna Beograđanka koja čeka u redu.
Uverenje se u sudu izdaje na lični zahtev, popunjavanjem obrasca, uz dokaz o plaćenoj sudskoj taksi i proveru identiteta uvidom u ličnu kartu.
Gužve su, između ostalog, i zato što privrednici do 1. jula moraju u APR-u da se upišu u registar ponuđača kako bi učestvovali na tenderima.
Bez čekanja može se uz pomoć interneta.
Kancelarija za e-Upravu saopštila je da je dovoljno da se informacije elektronski razmenjuju između državnih organa.
U ovom slučaju potrebno je da se informacija o tome da se ne vodi krivični postupak elektronski razmeni između Ministarstva pravde i APR-a.
Kancelarija je dala precizne instrukcije ovim institucijama i očekuju da će elektronska razmena početi da se realizuje u najkraćem roku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.