Zaposleni u Politici AD dobili garancije o isplati zarada

Izvor: Politika, 20.Jul.2012, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u Politici AD dobili garancije o isplati zarada

BEOGRAD – Zaposleni u akcionarskom društvu „Politika a.d.„ dogovorili su sa direkcijom da im isplati zaostale zarade i tako okončali današnji protest, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Na protestu ispred zgrade „Politike” u Cetinjskoj ulici u Beogradu članovi Samostalnog sindikata u „Politici a.d.„ zatražili su isplatu jedne i po plate i upozorili da ukoliko ne postignu dogovor „Politika” neće izaći.

Kako je naveo UNS, na sastanku je dogovoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da zarade budu isplaćene nakon što „Politika a.d.„ dobije novac po naplati presude, koja se očekuje ovih dana.

Dogovoreno je i da se po formiranju nove vlade zatraži rešavanje „nagomilanih problema u toj firmi”. U suprotnom, zaposleni će stupiti u generalni štrajk.

Predsednik tog sindikata Miodrag Obradović rekao je novinarima da zaposleni osim isplate duga traže i da se ispita odgovornost „onih koji su 'Politiku a.d.' doveli na ivicu stečaja”.

Na današnjem protestu zaposlenima se pridružio i generalni direktor Zeferino Grasi koji je podržao njihove zahteve.

„Štamparija, koja je stub 'Politike' u finansijskom smislu, radi punim kapacitetom, ali ne može da naplati potraživanja. Pored toga na red je došla i otplata kredita uzimanih za kupovinu opreme i to je nešto što 'Politika a.d.' ne može da izvede bez pomoći države”, rekao je Grasi.

On je dodao i da „Politika a.d.„ traži pomoć od Vlade, jer je država većinski vlasnik kompanije, ali i ocenio da je nezgodan trenutak jer tehnička vlada nema kapaciteta da im izađe u susret.

objavljeno: 20.07.2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.