Zaposleni na Aerodromu Nikola Tesla na vanrednom pregledu

Izvor: RTS, 11.Sep.2019, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni na Aerodromu "Nikola Tesla" na vanrednom pregledu

Nekoliko radnika Aerodroma "Nikola Tesla" upućeno je u utorak na vanredni lekarski pregled zbog potencijalne izloženosti uticaju elektromagnetnog zračenja avionskog radara, saznaje RTS.
U toku su analize nalaza sistematskog pregleda, poručili su za RTS iz Aerodroma i dodali da se zaposleni osećaju dobro i da se njihovo stanje prati.
"Odmah nakon što su tehničke službe beogradskog aerodroma obaveštene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o nastaloj situaciji, reagovale su po propisanoj proceduri i svi radnici koji su u tom trenutku bili angažovani na prihvatu, upućeni su na vanredni lekarski pregled u skladu sa procedurama bezbednosti i zdravlja na radu, zbog potencijalne izloženosti uticaju elektromagnetne emisije", navodi se u saopštenju Aerodroma "Nikola Tesla".
U naredne dve nedelje Aerodromu će biti dostavljen zvaničan izveštaj i rezultati analiza.
"Osim strogog poštovanja procedura, Aerodrom 'Nikola Tesla' Beograd u stalnoj je komunikaciji i saradnji sa avio-kompanijama, u čijoj je nadležnosti upravljanje meteorološkim radarom, kao i sa svim ostalim nadležnim institucijama, kako bi se rizici sveli na najmanju moguću meru", zaključuju u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.