Za obrazovanje nacionalnih manjina 24 miliona dinara iz budžetskog Fonda

Izvor: RTS, 29.Maj.2020, 14:59

Za obrazovanje nacionalnih manjina 24 miliona dinara iz budžetskog Fonda

Iz Fonda za nacionalne manjine, sa ukupno 24 miliona dinara, ove godine biće podržana 72 projekta iz oblasti obrazovanja nacionalnih manjina, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić podseća da je iz Fonda za nacionalne manjine u prethodne tri godine podržano oko 200 projekata iz oblasti kulture i informisanja na jezicima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nacionalnih manjina.

"Ove godine finansiramo još 72 projekta u oblasti obrazovanja, i time doprinosimo unapređenju prava naših nacionalnih manjina i u ovoj oblasti i osnaživanju organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom manjinskih prava", rekao je Ružić.
Konkurs je raspisan 18. februara 2020. godine. Pravo učešća na Konkursu imali su: ustanove, udruženja, fondacije, privredna društva i druge organizacije čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina; organizacije civilnog društva upisane u odgovarajući registar, a čiji se ciljevi prema statutarnim odredbama, ostvaruju u oblasti zaštite i unapređenja prava i položaja pripadnika nacionalnih manjina, koje imaju sedište na teritoriji Republike Srbije i zadužbine, fondacije i konferencije univerziteta odnosno akademija strukovnih studija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Iz Fonda za nacionalne manjine podrška za 72 projekta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020

Sredstvima iz Fonda za nacionalne manjine ove godine biće podržana 72 projekta sa ukupno 24 miliona dinara, u oblasti obrazovanja nacionalnih manjina, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave..."Iz Fonda za nacionalne manjine u prethodne tri godine podržali smo oko 200 projekata...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.