Za bivše radnike propalih državnih firmi - jednokratna pomoć od 21 300 RSD!

Izvor: BKTV News, 27.Dec.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za bivše radnike propalih državnih firmi - jednokratna pomoć od 21 300 RSD!

Radnici propalihniških društvenih firmi u nezavidnoj su poziciji - srećom, oni mogu da podignu jednokratnu novčanu pomoć

Jednokratna pomoć je u visini minimalne zarade od 21.300 dinara, saopštila je uprava grada Niša.

Pravo na isplatu minimalca imaju radnici koji su prošlog proleća svoja potraživanja prijavili Centru za socijalni rad i kojima je tada odobrena isplata jednokratne pomoći od 10.000 dinara.

Pravo na isplatu minimalne zarade trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ima nešto više od 5.000 radnika, a procenjuje se da još oko 2.000 njih potražuje zaostale zarade.

Prema ranijim procenama, bivši radnici Elektronske i Mašinske industrije, Građevinara, Jastrepca, Niteksa i drugih firmi, nisu uspeli da od svojih firmi naplate oko 2,5 milijardi dinara.

U saopštenju se navodi da je radnicima koji ovog proleća nisu prijavili potraživanja odobren dodatni rok za prijavu zaostalih plata Centru za socijalni rad - od 26. decembra do 6. januara.

Radnicima koji u tom roku budu prihvaćena potraživanja, minimana zarada počeće da se isplaćuje 9. januara.

U saopštenju se dodaje da je isplatom jedne minimalne zarade ;ispunjeno obećanje premijera Srbije Aleksandra Vučića da će do početka Nove godine početi isplata zaostalih dugovanja radnicima.

"Ovo je veliki iskorak jer u prethodnim godinama, radnicima koji na proteste dolaze svakog petka počev od 2009. godine do danas, niko nije dao rok za početak isplate", navodi se u saopštenju.

Ministar privrede Goran Knežević poručio je radnicima prilikom poslednjeg boravka u Nišu da nadležna ministarstva još traže zakonsko rešenje ovog višegodišnjeg problema.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.