Vulin obišao vojni aerodrom u Batajnici: plate pilota značajno “unapređene“, obnavlja se infrastruktura

Izvor: TangoSix.rs, 17.Nov.2019, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin obišao vojni aerodrom u Batajnici: plate pilota značajno “unapređene“, obnavlja se infrastruktura

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je u petak 15. novembra vojni aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ kojom prilikom se susreo sa pripadnicima RV i PVO, obišao dežurnu jedinicu lovačke avijacije kao i radove na novoj infrastrukturi aerodroma.
U njegovoj pratnji nalazili su se zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Željko Bilić i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić koji su ministra informisali o stepenu realizacije radova >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << na objektima za smeštaj vazduhoplova i prateće infrastrukture, kao i o stanju u jedinici.
Radovi na nadstrešnicama za dežurnu paru lovaca / Foto: Ministarstvo odbrane Srbije Nakon obilaska pripadnika dežurnih jedinica i radova na objektima za smeštaj vazduhoplova, prostorija za pilote, kao i hangara, ministar je izjavio da se na batajničkom aerodromu intenzivno radi i da će sve ono što je uništeno u NATO agresiji, gde god da se to nalazi biti obnovljeno i unapređeno.
– Sređuju se nadstrešnice za „dežurne pare“, sređuju se hangari i sve ono što je potrebno našim vazduhoplovcima. Do kraja godine, verujem da ćemo obezbediti i potpuno nove komplete opreme, što nismo radili više od 20 godina, a plata pilota je, takođe, značajno unapređena. Sve to govori da ćemo biti u stanju da čuvamo naše nebo i da su to ovi ljudi radili i kada je vazduhoplovstvo bilo zanemareno i zapušteno i uspevalo da opstane samo zahvaljujući njihovom entuzijazmu i njihovoj ljubavi prema pozivu i njihovoj ljubavi prema svojoj zemlji. Sada je vreme da im se za to zahvalimo – istakao je ministar Vulin.
Helikopter H145M u novom hangari koji je završen 2016. godine / Foto: Ministarstvo odbrane Srbije Prema njegovim rečima, zahvaljujući sporazumu između predsednika Vučića, Putina i Lukašenka, vazduhoplovstvo je dobilo nove MiG-ove, nove aparate koje remontujemo i modernizujemo.
– Naše nebo je sigurno i zaštićeno, ali naš zadatak je takođe da obezbedimo ovim ljudima ovde na Batajnici i čitavom našem vazduhoplovstvu i PVO da imaju sve uslove, da imaju dobre plate, prioritet pri dobijanju stanova i sve ono što je potrebno njima i njihovim porodicama da se koncentrišu na jedinu i najvažniju stvar u njihovim životima – a to je zaštita naše zemlje, našeg neba i naše slobode – zaključio je ministar Vulin.

 

The post Vulin obišao vojni aerodrom u Batajnici: plate pilota značajno “unapređene“, obnavlja se infrastruktura appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.