Vulin i Mojsilović obišli jesenju klasu u požarevačkom centru za obuku

Izvor: RTS, 03.Dec.2018, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin i Mojsilović obišli jesenju klasu u požarevačkom centru za obuku

Jesenju klasu u požarevačkom centru za obuku kopnene vojske obišli su ministar Aleksandar Vulin i načelnik generalštaba general-potpukovnik Milan Mojsilović.
Nakon svečanog dočeka i sastanka, prisustvovali su obuci na simulatoru za gađanje pokretnih ciljeva iz tenka M-84 i prikazu obučenosti vojnika specijalnosti Oklopnih jedinica i vojne policije u toku služenja vojnog roka.

Vulin >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je istakao da je odziv rezervista u Braničevskom okrugu 95 odsto i da su primer svima kako se odaziva na poziv svoje države.
"U narednoj godini mi ćemo činiti sve da bude više obuke i više rezerve. Obezbedili smo potrebna materijalna sredstva", rekao je ministar.
Dodaje da je vežba "Vek pobednika" povodom 100 godina završetka Prvog svetskog rata značajno promenila način gledanja na Vojsku srbije, ne samo u zemlji, već i u inostranstvu.
"Prikaz naših sposobnosti na 'Veku pobednika', način na koji je prezentovana jedna vojska koja je u stanju da se nosi sa svim izazovima, značajno je promenila i pogled na nju – od promene konkretnih planova, pa do poštovanja koje naša vojska zaslužuje kada smo pokazali kakva je to vojska", rekao je Vulin.
Ocenio je i da je malo armija u okruženju koje bi bile u stanju da izvedu takvu vežbu kao što je "Vek pobednika".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.