Vulin: Srbija dobija klasu svog ponosa

Izvor: RTS, 08.Sep.2017, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbija dobija klasu svog ponosa

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže za RTS da Srbija sutra dobija priliku da pokaže ko će je braniti u budućnosti. Srbi vole svoju vojsku, 138. klasa je izuzetna i u poslednjih 15 godina druga po ostvarenim rezultatima, poručuje ministar odbrane.
Aleksandar Vulin je rekao, gostujući u Dnevniku RTS-a, da je sutra veliki dan za Srbiju jer dobija priliku da pokaže svetu ko će nas to braniti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u budućnosti.

"Srbija dobija klasu svog ponosa i priliku da pokaže koga smo školovali i treba biti ponosan", ističe ministar Vulin.
Kaže da mlade oficire Vojske Srbije očekuje težak i odgovoran posao.
"Oni će brinuti o tuđoj deci, čuvaće bezbednost Srbije, učiće, usavršavaće se, biće u prilici da komanduju vojskom jednog dana, da putuju, učestvuju u međunarodnim misijama, ali i da budu sa svojim porodicama", kaže Vulin.
Dodaje da interesovanje za Vojnu akademiju ne jenjava.
"Srbi vole svoju vojsku, Srbija voli ono što je najcenjenije u srpskom narodu. Ova, 138. klasa je izuzetna i u poslednjih 15 godina druga po ostvarenim rezultatima, sa prosečnom ocenom 8,23, a mladi lekari VMA ostvarili su prosek 9,57", kaže ministar odbrane.
Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije održaće se sutra, ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu. U prve oficirske činove biće promovisano 187 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.