Vulin: Obučena vojska je garant i podrška mirovnoj politici

Izvor: RTS, 07.Jun.2019, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Obučena vojska je garant i podrška mirovnoj politici

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je kadete i kadetkinje treće i četvrte godine Vojne akademije rodova pešadije, artiljerije i oklopnih jedinica i slušaoce za rezervne oficire roda pešadije generacija "Mart 2019", koji u sklopu višednevnog logorovanja realizuju obuku u vojnom kompleksu Pasuljanske livade.
"Obučena, snažna, spremna vojska da uvek reaguje i da uvek zaštiti Srbe gde god oni žive, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najbolji je garant i najbolja podrška mirovnoj politici", rekao je ministar Vulin.

Naglasio je da Vojska Srbije posebnu pažnju poklanja obuci starešinskog kadra.
"Naši budući oficiri za nekoliko meseci preuzeće u svoje ruke odgovornost za sudbinu, za živote vojnika koji će im biti povereni, ali i za slobodu i bezbednost čitave naše zemlje", naveo je ministar odbrane.
Komandant kadetske brigade pukovnik Ivan Orbović objasnio je da obuka kadeta završnih godina Vojne akademije predstavlja poseban oblik nastave koja ima za cilj njihovo osposobljavanje za početne dužnosti komandira voda u jedinicama Vojske Srbije.
Na Pasuljanskim livadama izvedena su odeljenska gađanja iz naoružanja roda oklopnih jedinica i pešadije. 
Prema rečima pukovnika Orbovića, u tom prvom delu borave na Pasuljanskim livadama već desetak dana, nakon čega sledi kratka pauza, a zatim će još dve sedmice provesti na ovom istom mestu gde će realizovati i taktičke vežbe sa bojnim gađanjima.
Obuku kadeta 140. i 141. klase Vojne akademije i slušalaca za rezervne oficire obišli su i zamenik načelnika generalštaba VS general-major Petar Cvetković, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovik Goran Radovanović i načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.