Vučić u poseti obnovljenom internatu Vojne gimnazije

Izvor: RTS, 29.Maj.2019, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u poseti obnovljenom internatu Vojne gimnazije

Predsednik Aleksadnar Vučić obišao je rekonstruisani internat Vojne gimnazije, u čiju obnovu je uloženo oko 180 miliona dinara. Država će sve više da brine o vojsci i njenim pripadnicima, rekao je Vućić.
Tokom radova, koji su trajali osam meseci, obnovljeno je svih pet spratova u zgradi, a kompletno su uređene spavaonice, kupatila, dnevni boravci i trpezarija, nad kojom je zamenjen i krov.  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Izvođač radova je Vojno građevisnka ustanova "Beograd". 
U internatu ima 516 mesta za učenike Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole.
Zgrada je građena od 1976. do 1978. godine, a prostire se na više od 10.000 kvadrata.
Predsednik je internat obišao u društvu ministra odbrane Aleksandra Vulina, čije je ministarstvo izdvojilo sredstva za obnovu, načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića, načelnika Vojne akademije generala Bojana Zrnića i načelnika Vojne gimnazije pukovnika Miroslava Gvozdenovića. 
Vučić je, obilazeći rekonstruisanje prostorije Internata Vojne gimnazije, naglasio da će država, polako ali sigurno da obnavlja stvari koje smo podizali četiri ili pet decenija, a u međuvremenu u te objekte nije ulagano.
Ukazao je, u izjavi novinarima, da nismo više suočeni sa trendom smanjenja prijava dece u Vojnu gimnaziju, rekavši da se ove godine prijavilo čak 440, a primljeno će biti 90.
"To znači da deca sve više osećaju da će država da brine sve više o vojsci i njenim pripadnicima. Kroz izgradnju jeftinih stanova i uvećanjem plata oni će moći da računaju na sigurnu egzistenciju za sebe i svoje porodice", objasnio je on.
"Nema trenda pada odlaska iz vojske"
Kaže da se čak i po Vojnoj gimanaziji vidi koliko nam vojska i zemlja idu napred, kao i da će se videti da se Vojnoj gimnaziji srede i sportski tereni.

Dodao je da je i sada sve uređeno na pristojan način, zatim da je hrana unapređena kalorijski, kao i da će biti sve bolja po pitanju kvaliteta.
"Za nas je važno da više nemamo onakav trend pada izlazka iz vojske", kazao je Vučić i podsetio da država ulaže mnogo novca u školovanje vojnika i da se ranije dešavalo da oni posle svega toga napuštaju vojsku jer ne vide perspektivu u vojsci.
"Pre kraja godine ćemo imati i gotove jeftine stanove u Vranju i Nišu, a uskoro će krenuti i izgradnja tih stanova i u Beogradu i u Novom Sadu, kao i u Sremskoj Mitrovici. Mislim da će to ljudima biti jasan signal da država pokušava da popravi standard vojske i pokazuje poštovanje prema vojnicima koji moraju da budu sprmeni da odbrane i zaštite zemlju", istakao je predsednik Vučić.
Kaže da bi danas, obilazeći ovaj objekat, bio mnogo srećniji da se nije desilo ono što smo juče videli na KiM.
"Veoma brinem za ono što će tek da dođe, i to je jedini razlog što nisam danas srećan", poručio je predsednik.
Upitan koliko je zabrinut za vojnike zbog jučerašnjih događanja na Kosmetu Vučić je ukazao da država u vojnike ulaže ogroman novac za njihovo školovanje, i da ljudi koji se za takav posao opredeljuju znaju da se ne kandiduju za manekene.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Predsednik u poseti obnovljenom internatu Vojne gimnazije

Izvor: Večernje novosti, 29.Maj.2019

Tokom radova, koji su trajali osam meseci, obnovljeno je svih pet spratova u zgradi, a kompletno su uređene spavaonice, kupatila, dnevni boravci i trpezarija, nad kojom je zamenjen i krov Predsednik Aleksadnar Vučić obišao je danas rekonstruisani internat Vojne gimnazije, u čiju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.