Vučić i Brnabić uputili saučešće italijanskim zvaničnicima i narodu povodom nesreće kod Đenove

Izvor: BKTV News, 14.Avg.2018, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Brnabić uputili saučešće italijanskim zvaničnicima i narodu povodom nesreće kod Đenove

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Republike Italije Serđu Matareli povodom velike tragedije kod Ðenove.

"Duboko su me potresle slike sa mesta nesreće. Molim Vas da porodicama poginulih, kao i onima koji tragaju za svojim najbližima, prenesete moje iskreno saosećanje, a povređenima najbolje želje za brz oporavak", naveo je srpski predsednik.

Poručio je Matareli da je i u ovim teškim trenucima Srbija uz Italiju, da je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Srbija pouzdan prijatelj, te da je spremna da pruži podršku i svu raspoloživu pomoć u otklanjanju posledica stravične nesreće.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća predsedniku Vlade Republike Italije Đuzepeu Konteu.

„Sa velikim žaljenjem primili smo vest o nesreći u kojoj je stradao veliki broj ljudi u Đenovi. Teško je naći reči utehe za porodice i prijatelje stradalih.

U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime izražavam najdublje saučešće porodicama nastradalih, Vama i celom državnom vrhu Republike Italije“, navodi se u telegramu premijerke Brnabić.

FOTO: Tanjug/Luca Zennaro/ANSA via AP

Nadvožnjak koji čini deo auto-puta urušio se u blizini Ðenove, grada na severu Italije, a prema prvim informacijama u nesreći je poginulo najmanje 11 osoba.

Zvaničnici navode i da je moguća tragedija ogromnih razmera. Kako Rojters prenosi, ministar saobraćaja Danilo Tonineli je upozorio da je ovo verovatno "ogromna tragedija".

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Putin izjavio saučešće povodom nesreće u Đenovi

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2018

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je telegram saučešća italijanskom predsjedniku Serđu Matareli povodom tragedije u blizini Đenove u kojoj su poginule najmanje 22 osobe...Pres-služba Kremlja saopštila je da je Putin u telegramu izrazio najdublje saučešće zbog tragičnih posljedica...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.