Izvor: RTS, 29.Nov.2021, 10:29

Čestitke za Hanuku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić čestitali su rabinu Isaku Asielu i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Srbiji praznik Hanuku.
"Od srca Vam čestitam Hanuku, Praznik Svetlosti. Neka sećanje na borbu za slobodu i čuvanje identiteta i tradicije bude trajno i nepresušno nadahnuće, da čuvajući svoje duhovno blago doprinosimo napretku ljudske zajednice. Uvereni smo u neraskidive veze kojima su povezani srpski i jevrejski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << narod", kaže se u čestitki predsednika Vučića.
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je rabinu Isaku Asielu i pripadnicima Jevrejske zajednice u Srbiji praznik Hanuku uz reči da taj praznik svetlosti, koji se slavi u znak sećanja na slobodu, i u ovim vremenima punim izazova bude vodilja i podsećanje svima nama da ono što smo stekli decenijama čuvamo, negujemo i da poštujemo jedni druge.
"Povezanost naša dva naroda je snažna i zato zajednička borba za napredak jeste naša budućnost. Neka je radnosna Hanuka, poručila je Brnabićeva.
Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović čestitao je Rabinu Jevrejske zajednice i predsedniku Saveza jevrejskih opština Srbije veliki praznik Hanuku.
"Sećajući se slavnih Makaveja i borbe za slobodu i ispovedanje vere, inspirišimo se u današnjem vremenu da, suočeni sa velikim izazovima, hrabro posvedočimo veru, istinu i tradiciju", naveo je Roganović u čestitki. 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Srbiji praznik Hanuku.
"Čestitam praznik slobode i svetlosti - Hanuku, svim Jevrejima u Novom Sadu i našoj zemlji. Želim da ga provedete u zdravlju i sreći sa porodicom i prijateljima. Ovaj praznik simbolizuje nadu i veru u čuda, podsećajući nas na to da uvek treba da verujemo u snagu sopstvenog duha", naveo je Vučević.
Hanuka je jedan od najradosnijih jevrejskih praznika, simbol nade i čuda, vere u bolje sutra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Vučić čestitao svim pripadnicima Jevrejske zajednice Hanuku

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2021

Predsednik Srbije uputio čestitke..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas rabinu Isaku Asielu i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Srbiji praznik Hanuku...U čestitci predsednika Vučića se kaže:.."Od srca Vam čestitam Hanuku, Praznik Svetlosti. Neka sećanje na borbu za slobodu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Dragana Milošević čestitala jevrejski praznik Hanuku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2021

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević čestitala je danas rabinu Isaku Asijelu i svim pripadnicima Jevrejske zajednice Hanuku – praznik svetlosti..."U ime Pokrajinske vlade i svoje lično ime, pripadnicima Jevrejske zajednice srdačno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.