Vremenska prognoza: Leto ne odustaje, danas sunčano i toplo, ali sledi nam uskoro i pad temperature

Izvor: BKTV News, 21.Sep.2018, 06:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza: Leto ne odustaje, danas sunčano i toplo, ali sledi nam uskoro i pad temperature

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo, ujutru u centralnim, a tokom dana u južnim krajevima, umereno oblačno, ali suvo vreme. Vetar slab i umeren jugoistočni, na jugu Banata i donjem Podunavlju povremeno jak.

Jutarnja temperatura biće od 9 do 17 stepena, na jugu Banata oko 21. Najviša temperatura biće od 27 do 31 stepen Celzijusa.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura biće oko 17, najviša dnevna >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << oko 30 stepeni Celzijusa.

Prema prognozi RHMZ vreme u Srbiji u subotu će u većem delu zemlje biti pretežno sunčano i toplo. Prolazno naoblačenje, praćeno manjim padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom, sredinom dana zahvatiće severne i zapadne, a posle podne i ostale krajeve Srbije ponegde uslovljavajući slabu kišu.

U nedelju prijatnije, sa dužim sunčanim periodima i suvo.

U ponedeljak novo naoblačenje sa osetnijim padom temperature, mestimično i kišom i pljuskovima, kao i pojačanim severozapadnim vetrom, prvo će zahvatiti severne i zapadne predele Srbije.

Zatim, promenljivo oblačno i osetno svežije, u pojedinim danima mestimično sa kišom.

Temperatura će biti ispod proseka za ovo doba godine.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA:

Pogoršanje biometeoroloških prilika nepovoljno će uticati na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje reumatičarima i srčanim bolesnicima. Bolovi u mišićima i glavobolja su mogući kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se pridržavanje saveta lekara i uzimanje redovne terapije.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.