Vozači oprez – MUP angažuje sve raspoložive radare, presretače i video-nadzor

Izvor: RTS, 11.Avg.2019, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači oprez – MUP angažuje sve raspoložive radare, presretače i video-nadzor

Pripadnici Uprave saobraćajne policije sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila od sutra do 18. avgusta, saopštio je MUP.
Međunarodna akcija će početi u ponedeljak u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uređaje za merenje brzine –ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u takozvanim "presretačima", dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.
Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima, navodi MUP.
Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.
Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javljala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od ponedeljka i u Srbiji medjunarodna pojačana kontrola brzine vozila

Izvor: Beta, 11.Avg.2019

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da će se pridružiti medjunarodnoj akciji pojačane kontrole brzine vozila.Kako je Ministarstvo navelo, ta medjunarodna akcija će početi sutra, 12. avgusta i trajaće do 18. avgusta u 29 država - članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.