Vozači na Kosovu najveća opasnost za švajcarske vojnike

Izvor: Blic, Beta, 31.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači na Kosovu najveća opasnost za švajcarske vojnike

Novi zapovednik švajcarskog kontingenta u sastavu KFOR-a Karl King, koji u četvrtak preuzima dužnost, ocenio je danas da najveću opasnost za švajcarske vojnike predstavljaju kosovski vozači.

U razgovoru za "Berner cajtung", King je na pitanje sa kojim opasnostima će misija biti suočena rekao da "kako god čudno to zvučalo, najveću opasnost na Kosovu predstavljaju saobraćajne nesreće".

"Mnogi ljudi na Kosovu su prilično loši vozači", rekao je zapovednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sviskoja, švajcarske jedinice koja broji 220 vojnika.

King je dodao da "drugu najveću opasnost predstavljaju mine, dok je na trećem mestu organizovani kriminal".

"Pored toga nepredvidivo je kojom brzinom situacija može da se promeni. Može da dođe i do političkih demonstracija i napada", naveo je švajcarski oficir.

Na pitanje zašto je organizovani kriminal ima tako znacajnu ulogu, King je rekao da "stopa nezaposlenosti iznosi oko 60 odsto, među mladima još više, i da se u tim okolnostima relativno lako prelazi u kriminal".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.