Vođenje poslovnih knjiga i 1.500 evra od sledeće godine

Izvor: NovaEnergija.net, 19.Dec.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođenje poslovnih knjiga i 1.500 evra od sledeće godine

Usluge računovođe paušalca će od sledeće godine koštati najmanje 50 evra mesečno, a za mala pravna lica 400 evra.
Ovo važi za sve one koji su angažovali člana Računovodstvene komore Srbije. Ova asocijacija je usvojila Pravilnik o polaznim osnovama za vrednovanje računovodstvenih usluga u Srbiji. Cilj je da se podigne poverenje u rad ove struke, ali i da se uvede red.
Pravilnik će primenjivati članovi Komore, ali su oni u obavezi da primenjuju i Etički kodeks i sve važeće >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << zakonske i podzakonske propise.
– Želimo da država da podršku za podizanje nivoa ove važne profesije, kao i da se Zakonom o računovodstvu uredi ko može da vodi poslovne knjige – kaže Snežana Mitrović, predsednica Računovodstvene komore.
Danas se u praksi dešava da vrednost računovodstvenih usluga obaraju upravo neprofesionalne i nestručne računovođe, zato što ovaj posao može da radi bilo ko. Od takvog rada najviše štete ima država, dodaje ona.
Vođenje knjiga za srednja pravna lica mesečno će koštati 1.000, a za “velike” – 1.500 evra. Obračun zarada po zaposlenom članovi Komore će naplaćivati pet evra. Pravilnik računovođama ostavlja odrešene ruke da delimično koriguju početne cene. Prilikom ugovaranja vođenja poslovnih knjiga mogu u određenoj, manjoj meri, odstupati od utvrđene cene, u zavisnosti od obima posla.
Izvor: Novosti
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.