Vladika Teodosije u poseti Vladika Teodosije u poseti Ruskoj pravoslavnoj crkvi

Izvor: RTS, 12.Sep.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Teodosije u poseti Vladika Teodosije u poseti Ruskoj pravoslavnoj crkvi

Vladika raško-prizrenski Teodosije i direktor Uprave za vere Republike Srbije Mileta Radojević započeli su višednevnu posetu Ruskoj pravoslavnoj crkvi, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.
Uoči današnjeg praznika prenosa moštiju Svetog Aleksandra Nevskog, mitropolit sanktpeterburški i ladožški Varsonufije predvodio je u sredu bdenje u Sveto-Trojickom hramu Aleksandro-Nevske lavre, a sasluživao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je i episkop raško-prizrenski Teodosije, prenela je televizija Hram.

Na bogosluženju je bio i ostatak srpske delegacije, prorektor prizrenske Bogoslovije jeromonah Isidor Jagodić, direktor Uprave za vere Radojević i izvršni direktor za finansije kompanije Telekom Srbija Milenko Dželetović.
Direktor Uprave za vere Republike Srbije je u ime srpske delegacije predao na poklon Aleksandro-Nevskoj lavri, kopiju Presvete Bogorodice Pećke. Originalna ikona nalazi se u manastiru Pećka patrijaršija na Kosovu i Metohiji.
"Patrijarh Srpski Irinej blagoslovio je da se uradi kopija čudotvorne ikone Bogorodice Pećke i ona je sada ovde kao dar srpskog naroda Aleksandro-Nevskoj lavri i ovom gradu. Neka ona do veka svedoči o bratskoj ljubavi u Hristu srpskog i ruskog naroda", rekao je Mileta Radojević.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.