Vlada formirala privremeno telo za praćenje medija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2021, 16:33

Vlada formirala privremeno telo za praćenje medija

Vlada Srbije donela je danas odluku o formiranju Privremenog tela za praćenje medija, saznaje Tanjug u Vladi.

Reč je o jednoj od mera za unapređenje izbornih uslova u Srbiji, koja je dogovorena u međustranačkom dijalogu sa evroparlamentarcima.

Prema tom dogovoru nadležnost tela bi bila praćenje medija, konsultacije, izveštaj o primeni pravilnika za RTS i RTV, davanje mišljenja o radu nezavisnih institucija i njihovim odlukama.

Odlukom Vlade, kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rečeno Tanjugu, utvrđuju se zadaci, sastav, način obrazovanja, kao i način rada i finansiranja Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje.

Predviđeno je da privremeno telo ima 12 članova, od kojih šest predlaže REM, a preostalih šest u formatu 3+3, u skladu sa Završnim dokumentom međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, uz posredovanje EP od 18. septembra, predlaže predsednik Narodne skupštine, nakon konsultacija sa kofasilitatorima dijaloga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada formirala Privremeno nadzorno telo za ppaćenje medija tokom izborne kampanje

Izvor: RTS, 14.Okt.2021

Vlada Srbije danas je donela odluku o obrazovanju Privremenog nadzornog tela za ppaćenje medija tokom izborne kampanje, u skladu sa dogovorom tokom Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta, objavilo je na Instagramu Ministarstvo kulture i informisanja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.