Vesić podelio osveženje radnicima Gradske čistoće

Izvor: B92, 22.Jun.2021, 13:06

Vesić podelio osveženje radnicima "Gradske čistoće"

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radnike JКP „Gradska čistoća” koji su angažovani na čišćenju Trga Nikole Pašića.

On im je ovom prilikom podelio osveženje kako bi lakše podneli visoke temperature.

"Danas se na ulicama nalazi oko 1.500 radnika naših komunalnih preduzeća. S obzirom na to da će topli talas trajati do petka, preduzeli smo posebne mere kako bi ljudi bili što manje na ulicama, odnosno kako bi bili u vreme kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije mnogo vruće ranije ujutru i tokom popodneva. Obezbedili smo da stalno imaju vodu, a ja sam je danas podelio radnicima "Gradske čistoće”. Oni vodu dobijaju od svojih preduzeća, kao što dobijaju i vozači GSP-a, "Zelenila”, "Čistoće”, "Vodovoda”, kao i svi koji su svakodnevno na terenu i obavljaju komunalne poslove koji ne smeju da stanu", pojasnio je Vesić.

Кako je naveo, na ovaj način se trudimo da zaštitimo naše zaposlene, kao i da građani u ovim uslovima dobiju uslugu.

"Naše se cisterne nalaze na šest lokacija u gradu, a pripremamo i mobilne punktove za vodu. Njih ćemo postavljati svuda po gradu u slučaju ovakvih vrućina. Zbog klimatskih promena imaćemo sve više ovakvih situacija kada će biti tropske vrućine, jer se klima drastično menja", rekao je Vesić.

On je zahvalio svim radnicima i podsetio da u komunalnom sistemu Grada Beograda radi gotovo 30.000 ljudi.

"Oni rade vikendima, praznicima i svakodnevno su na terenu, a na ovaj način pokazujemo da imamo poštovanje prema njihovom radu", zaključio je Vesić.

Obilasku je prisustvovao i direktor JКP "Gradska čistoća” Marko Popadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.