Vesić: Beograd konačno dobija trg kakav dolikuje prestonici

Izvor: RTS, 29.Avg.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Beograd konačno dobija trg kakav dolikuje prestonici

Pomoćnik gradonačelnika Goran Vesić kaže za RTS da će Beograd konačno dobiti trg kakav dolikuje prestonci. Po otvranju Trga republike odmah će početi čišćenje Spomenika knezu Mihailu.
Vesić je gostujući u Beogradskoj hronici rekao da je na Trgu republike postavljena je najbolja granitna ploča. Prvog septembra kreće i autobuski i trolejbuski saobraćaj, dodaje Vesić.

"Na obnovljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trgu postavljeni su besplatni vaj-faj, potopuno nova rasveta, klupe", dodao je Vesić.
Vesić je najavio da će se odmah pristupiti i čišćenju Spomenika knezu Mihailu.
Kako je najavio, na Trgu republike će 6. septembra glumici Narodnog pozorišta odigraće predstavu.
I Karađorđeva ulica istog dana biće puštena u saobraćaj, dok se istovremeno nastavljju radovi na trotoarima i keju.
Naveo je da će u drugoj fazi obnove, kej od Beogradske tvrđave do Brankovog mosta će pored ulice dobiti sređenu biciklističku stazu i dečja igrališta.
Kako je naglasio, nije reč o prostoj obnovi već i novoj funkciji za pešake i da će cela Karađorđeva ulica dobiti izgled koji je imala između dva rata.
Što se tiče projekta četiri bulevara (od Ruzveltove do Tadeuša Košćuška), 1. septembra će na tom potezu proraditi i tri velike raskrsnice – sa Starine Novaka, Takovskom i Bulevarom despota Stefana.
"Deo od Starine Novaka do Stanoja Glavaša biće gotov do 1. septembra, do 10. septembra deo do Takovske", dodaje Vesić.
"Radovi na potezu od Ruzveltove do Ulice 27. marta teku sporije zbog problema sa vodovodnim i kanalizacionim cevima koje su bile mnogo starije nego što je stajalo u projektu. Zbog toga je bilo dodatnih radova, pa kraj radova na tom delu očekujem do kraja septembra", naveo je pomoćnik gradonačelnika.
Kako je napomenuo, saobraćaj se neće zatvarati dalje od Bajlonijeve pijace dok se na završe radovi do Ulice 27. marta.
Na primedbu da nema dovoljno radnika, Vesić kaže da su to laički stavovi ističući da izvođači imaju svoje rokove, da postoji vreme za "sazrevanje" betona i raspored radova i da različiti radnici obavljaju različite faze.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vesić: Prvog septembra otvaranje Trga, Karađorđeve, Topličinog venca

Izvor: RTV Pink, 29.Avg.2019

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da se u Beogradu 1. septembra završavaju radovi na nekoliko centralnih ulica, a među njima će za saobraćaj biti otvoreni Trg Republike, Krađorđeva i Topličin venac, te će to, kako kaže, rasteretiti saobraćaj čije se povećanje...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.