Vazduhoplovna akademija upisala prvu generaciju visoke škole strukovnih studija: 43 kandidata na studijskim programima za pilote, kontrolore i mehaničare

Izvor: TangoSix.rs, 06.Okt.2021, 09:01

Vazduhoplovna akademija upisala prvu generaciju visoke škole strukovnih studija: 43 kandidata na studijskim programima za pilote, kontrolore i mehaničare

Visoka škola strukovnih studija Vazduhoplovna akademija zvanično je u ponedeljak upisala svoju prvu generaciju studenata na tri studijska programa po dualnom modelu studija. Indekse je brucošima uručio ministar prosvete Branko Ružić.
Kako je ovom prilikom izjavio direktor Vazduhoplovne akademije Goran Cvijović upisano je ukupno 43 studenta na tri studijska programa Akademije: vazdušni saobraćaj (piloti), vazduhoplovno mašinstvo (mehaničari) i kontrola >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << letenja (kontrolori):
– Imajući u vidu da smo zbog procesa formiranja naše nove, sada znatno uvećane, obrazovne institucije upisni rok održali u nestandardnom septembarskom terminu, izuzetno smo zadovoljni odazivom. Prijavilo se 50 kandidata a njih 43 je prošlo prijemni ispit.
Svečani prijem prve generacije na visokim strukovnim studijama / Foto: Vazduhoplovna akademija Ministar prosvete podelio je prve indekse / Foto: Vazduhoplovna akademija Prvi put će tako stručni profili dobiti visoko strukovno obrazovanje koje je u potpunosti priznato od strane prosvetnog sistema odnosno Ministarstva prosvete uz paralelne dozvole koje će biti u potpunosti EASA priznate. ATPL za pilote, dozvole aerodromske kontrole letenja i B1 i B2 dozvole za mehaničare. Ove godine SMATSA je svojim konkursom već izabrala nove kontrolore koji će sada pohađati i deo visokog strukovnog obrazovanja na našoj akademiji – kazao je Cvijović.
Kako je Tango Six već izveštavao, proces proširenja Vazduhoplovne akademije započet je u maju ove godine pripajanjem pilotske akademije iz Vršca beogradskoj školi koja je ove godine dobila i akreditaciju za tri navedena programa strukovnih studija. Prvi put posle skoro tri decenije neka državna škola će u potpunosti stipendirati najbolje rangirane na prijemnom ispitu koji žele da postanu piloti a od strane države najavljena su i ulaganja u sada proširenu i objedinjenu vazduhoplovnu obrazovnu instituciju od 65 miliona evra.
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post Vazduhoplovna akademija upisala prvu generaciju visoke škole strukovnih studija: 43 kandidata na studijskim programima za pilote, kontrolore i mehaničare appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.