Vazduhoplovna akademija održala svoj tradicionalni Dan otvorenih vrata: Predstavljanje srednjeg i visokog vazduhoplovnog obrazovanja budućim đacima

Izvor: TangoSix.rs, 09.Maj.2022, 08:00

Vazduhoplovna akademija održala svoj tradicionalni Dan otvorenih vrata: Predstavljanje srednjeg i visokog vazduhoplovnog obrazovanja budućim đacima

Vazduhoplova Akademija održala je svoj tradicionalni Dan otvorenih vrata prošle subote u srednjoj i visokoj školi ove institucije koja je od pre dve godine dobila i epitet Nacionalnog vazduhoplovnog trening centra. Kako je saopšteno iz Akademije, škola svake prve subote u maju tradicionalno na ceo jedan dan otvara svoja vrata budućim đacima i njihovim roditeljima.
– Cilj je da upoznamo buduće đake sa našom institucijom, profesorima, mogućnostima koje nudimo kako u >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << srednješkolskom tako od nedavno i visokoškolskom obrazovanju. Budući da su profili obrazovanja specifični u kontekstu stručno vazduhoplovnog usmerenja, već godinama proaktivno predstavljamo Vazduhoplovnu akademiju novim đacima i njihovim roditeljima.
Dan otvorenih vrata na Dorćolu tradicionalno dolazi nakon prezentacija Vazduhoplovne akademije u osnovnim školama širom Srbije / Foto: Vazduhoplovna akademija Nastavnici i profesori držali su prezentacije roditeljima i đacima tokom celog dana / Foto: Vazduhoplovna akademija Dan otvorenih vrata predstavlja kulminaciju predstavljanja nastave, smerova i mogućnosti zaposlenja u industriji koje takođe svake godine obavljamo obilazeći osnovne škole širom Srbije. Na neposredan način, u kontaktu sa đacima i roditeljima, odgovaramo na sva pitanja koja oni mogu imati.
Trudimo se takođe da roditeljima i đacima predstavimo napredak u srpskoj civilnoj vazduhoplovnoj industriji, našu višedecenijsku saradnju sa Vojskom Srbije i naglasimo da danas postoji izuzetna potreba za kadrom kako u civilnoj tako i u vojnoj avijaciji. – navodi se u saopštenju Vazduhoplovne akademije.
Od prošle godine u sklopu Vazduhoplovne akademije je i Trening centar u Vršcu koji đacima nudi i svoj program obuke pilota. Država je prošle godine stipendirala najbolje kandidate na prijemnom ispitu Visoke škole – četvoro najboljih dobilo je besplatnu frozen ATPL obuku / Foto: Vazduhoplovna akademija Ulazni prag za upis u srednju školu Vazduhoplovne akademija svake godine se povećava, konkurencija je i po nekoliko đaka na jedno upisno mesto / Foto: Vazduhoplovna akademija Ove godine Dan otvorenih vrata bio je sveobuhvatniji kao rezultat početka rada prve vazduhoplovne Visoke škole strukovnih studija koja je prošle godine upisala svoju prvu generaciju. Tako su u subotu roditelji i budući đaci mogli da prisustvuju i prezentacijama Visoke škole i Trening centra u Vršcu.
Tokom Dana otvorenih vrata, predstavnici Jat Tehnike, sa kojom je Vazduhoplovna akademija prošlog oktobra potpisala ugovor o saradnji u dualnom obrazovanju, predstavili su svoju kompaniju đacima i roditeljima. Oni su tom prilikom bliže opisali profesije koje su ključne za poslovanje najveće srpske kompanije za održavanje letelica i naglasili da je zaposlenje nakon završetka određenih smerova u srednjoj i visokoj školi Vazduhoplovne akademije praktično garantovano najboljima. – stoji u saopštenju Vazduhoplovne akademije.
The post Vazduhoplovna akademija održala svoj tradicionalni Dan otvorenih vrata: Predstavljanje srednjeg i visokog vazduhoplovnog obrazovanja budućim đacima appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.