Vanredna situacija proglašena i u Lučanima

Izvor: RTS, 10.Jan.2019, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna situacija proglašena i u Lučanima

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani proglasio je vanrednu situaciju na čitavoj teritoriji te opštine zbog snežnih padavina koji neprekidno padaju 24 sata.
Iz štaba za vanredne situacije naglašavaju da su u rubnim delovima opštine Lučani snežni nameti trenutno dostigli visinu do dva metra, kao i da su mnogi putni pravci potpuno neprohodni.

"Teška situacija je u planinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << delovima opštine, gde je temperatura ispod nule i ima dosta leda na putu. Čišćenje snega je posebno otežano, jer vremenski uslovi ne dozvoljavaju da se u brojnim delovima opštine očisti napadali sneg, koji se ne retko pretvara u snežni nanos i tako onemogućava bilo kakvu saobraćajnu komunikaciju", navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije opštine Lučani.
Ističu da je sva mehanizacija javnih preduzeća trenutno na terenu sa zadatkom da se neprestano od snega raščišćavaju svi opštinski putevi prvog i drugog prioriteta.
"Takođe, opštinski štab za vanredne situacije se obratio i republičkom štabu za pomoć u nafti i gorivu koja je neophodna mesnim zajednicama u cilju raščišćavanja seoskih i nekategorisanih puteva", dodaje se u saopštenju.
I u opštini Ivanjica bilo je problema u planinskim selima Javora, Mučnja i Golije, gde ima domaćinstava koja su zbog neprohodnih seoskih puteva praktično odsečena od sveta. 
Juče je vanredna situacija uvedena u opštini Nova Varoš, jer je u selima te opštine oko 5.000 stanovnika odsečeno od sveta zbog snega koji sedam dana pada u tom kraju.
Sneg od juče ujutru neprekidno pada i u topličkim okrugu i gradu Prokuplju, a zbog preprečavanja autobusa na putu u blizini sela Džigolja saobraćaj se preusmerava na alternativni putni pravac preko Bajčinca i Kostenice.
Nadležni u topličkim opštinama tvrde da je sva raspoloživa mehanizacija u pogonu i da se sneg čisti neprekidno 24 časa, ali da je pri ovakvom intenzitetu padavina nemoguće sve putne pravce održati prohodnim.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredna situacija u Lučanima

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jan.2019

U opštini Lučani proglašena je vanredna situacija zbog snega koji neprekidno pada 24 sata...Mnogi regionalni putevi su neprohodni, preneo je RTS...Juče je vanredna situacija uvedena u Novoj Varoši, jer je u selima te opštine oko 5.000 stanovnika odsečeno od sveta zbog snega koji sedam dana pada...

Nastavak na Vesti-online.com...

SNEŽNI NAMETI OD DVA METRA Vanredna situacija uvedena u nekoliko opština

Izvor: Blic, 10.Jan.2019

Opštinski štab za vanredne situacije Lučani proglasio je vanrednu situaciju na području cele opštine zbog snega koji neprekidno pada već 24 časa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.