Vukovar: Zabrana nastupa srpskog pevača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2019, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukovar: Zabrana nastupa srpskog pevača

Gradske vlasti Vukovara, koje predvodi gradonačelnik Ivan Penava (HDZ), otkazale su za večeras zakazani nastup srpskog pevača Momčila Stanića Mome na zabavi u organizaciji Zavičajnog kluba Banijaca i Kordunaša u tom gradu.

Penava je medijima rekao da se radi o pevaču koji je veličao, kako je naveo, tzv. RSK Krajinu, kao i koji je u Domovinskom ratu predvodio službeni Vojni orkestar 39. banijskog korpusa vojske RSK, pevao ispred postrojenih vojnika, omalovažao i vređao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Franju Tuđmana, čistio kokardu.

Penava je rekao da je organizator otkazao nastup "spornog izvođača" zahvaljujući "pravovremenoj i hitnoj reakciji pripadnika Policijske stanice Vukovar", preneo je Večernji list.

Organizator najavljenog događaja je, kaže Penava, Zavičajni klub Kordunaša i Banijaca „Miloš Vojnović“, a objekat u kojem je trebalo da bude održan koncert je u vlasništvu firme SEDES d.o.o, čiji su osnivači Samostalna demokratska srpska stranka i Srpsko narodno vijeće.

"Grad Vukovar se ograđuje od svake vrste nacionalne isključivosti i verske netrpeljivosti koja može uneti razdor i nemir među građane grada Vukovara i smatra da u demokratskim državama nema mesta za muzičke izvođače koji svojim nastupima omalovažavaju i vređaju osnovne vrednosti naroda države u kojoj nastupaju", rekao je Penava.

Predsednik Zavičajnog kluba Kordunaša i Banijaca "Miloš Vojnović" , Bogdan Rkman, koji je i predsednik Izvršnog odbora SDSS-a, izjavio je da je odlučeno da se posluša preporuka određenih institucija u cilju, kako je naveo, smirivanja tenzija koje su stvorene ovim povodom.

Inače, protiv  Stanića se ne vodi nikakav postupak i on je lojalan građanin Hrvatske, a pojedini predstavnici Srba su se zapitali nije li ovo i poruka vukovarskim Srbima da se sele.

"Ovo je hrvatska država i postoje određeni okviri kako se svi moramo ponašati. Hrvatska i Hrvati nikada neće pristati na neke stvari zbog čega se uostalom vodio rat i vodili bi ga opet ako, ne daj bože, to bude potrebno", rekao je Penava.

Poručio je da treba, kako je rekao, imati na umu da je "Vukovar grad koji je teško stradao u domovinskom ratu, da su rane preduboke, kao i da sve to s udaljenosti od 300 kilometara izgleda sasvim drugačije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradonačelnik Vukovara OTKAZAO nastup srpskog pevača: "Hrvati će OPET RATOVATI ako bude potrebno"

Izvor: Blic, 30.Avg.2019

Gradske vlasti Vukovara, koje predvodi HDZ-ov gradonačelnik Ivan Penava, otkazale su za večeras zakazani nastup srpskog pevača Momčila Stanića Mome na zabavi u organizaciji Zavičajnog kluba Banijaca i Kordunaša u tom gradu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.