(VIDEO) Tornado posle Sombora udario i u sred Požege!

Izvor: Press, 17.Maj.2010, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Tornado posle Sombora udario i u sred Požege!

Vetar snage 80 km na sat, koji je u subotu po podne protutnjao Požegom, odneo je krov sa Doma zdravlja i oštetio oko 20 kuća. Prema rečima očevidaca, najveća snaga vetra je bila u kovitlacu, istim kao pijavica tornada, koji je jako hučao i kupio sve pred sobom
Predsednik opštine Milovan Mićović rekao je da je vetar prošao Požegom i zahvatio sela u pravcu Gorobilje, Prilepac, Milićevo Selo...
- Pored Doma zdravlja sa kog je vetar >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odneo krov, oštećeno je još oko dvadesetak kuća sa kojih su odneti crepovi sa kuća - rekao je Mićović.
Direktorka požeškog Doma zdravlja dr Vera Matović kaže da u životu nije videla takav vetar koji je usisavao sve pred sobom. Nju je dežurno osoblje Hitne pomoći obavestilo o šteti na zgradi Doma zdravlja.
- U Domu zdravlja u to vreme, oko 17.05 časova, bili su dežurni lekar, dve sestre, vozač i dva pacijenta. Prema njihovim rečima, oni su prvo čuli strahovit prasak i mislili su da je grom udario u zgradu. Izašli su ispred da vide šta se dogodilo i videli su deo limenog krova kako je presavijen napola. Sva sreća da je antena na krovu zaustavila lim, inače bi pao ispred Doma zdravlja - rekla je dr Matović.    

Predsednik opštine Požega Milovan Mićović rekao je juče da se šteta od olujnog vetra u toj opštini procenjuje na 15 miliona dinara. Prema njegovim rečima, olujni vetar koji je u subotu duvao u Požegi treća je elementarna nepogoda koja je u proteklih šest meseci pogodila tu opštinu.     
Interesantno je da se prošle nedelje u ataru Sombora, u okolini salaškog naselja Gradina, u sredu se pojavila tzv. pijavica, odnosno, kako je poznatija, tornado.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tornado „pirkao” i u Požegi - odneo krov sa Doma zdravlja

Izvor: 24sata, 17.Maj.2010

Jak olujni vetar, koji su pojedini mediji nazvali tornadom, zahvatio je u subotu Požegu i okolinu i sa lokalnog Doma zdravlja odneo pola limenog krova. Iako je pojava tornada, razornog vetra koji je karakterističan za Ameriku, u Srbiji retkost, iz Meteorološkog zavoda Srbije za „24 sata“ kažu...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.