Udruženje pilota „Tigrovi“ nastavlja sa projektom popularizacije vojnih vazduhoplovnih poziva: „Vazduhoplovna učionica“ u devet gradova u Srbiji

Izvor: TangoSix.rs, 18.Okt.2021, 08:00

Udruženje pilota „Tigrovi“ nastavlja sa projektom popularizacije vojnih vazduhoplovnih poziva: „Vazduhoplovna učionica“ u devet gradova u Srbiji

Udruženje pilota „Tigrovi“ organizovaće svoj projekat „Vazduhoplovna učionica“ u oktobru i novembru radi približavanja vojnom pilotskom i vazduhoplovno-tehničkom pozivu. Tokom trajanja ove faze projekta gostovaće u devet gradova u zemlji.
Kako su iz udruženja rekli za Tango Six, cilj ovog projekta je da se kod učenika četvrog razreda srednjih škola probudi zainteresovanost što bi, kako se nadaju, trebalo da rezultuje prijavljivanjem većeg broja kandidata koji će konkurisati >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << za studiranje na Vojnoj akademiji, kao i na otvorenim konkursima za vazduhoplovno-tehnički sastav svih specijalnosti:
– Obići ćemo škole u Кniću, Кraljevu, Vrnjačkoj Banji, Čačku, Požegi, Кragujevcu, Trsteniku, Кruševcu i Aleksandrovcu. Tokom druženja sa srednješkolcima organizovaćemo i kviz znanja. Najbolji na kvizu dobiće nagradni let sa sportskih aerodroma iz Kraljeva i Trstenika.
„Vazduhoplovnu učionicu“ održanu u Kraljevu posetilo je preko 100 đaka / Foto: Udruženje „Tigrovi“ Predavanje u Kraljevu / Foto: Udruženje „Tigrovi“ Naše udruženje je za potrebe realizacije projekta publikovalo brošuru „Popularizacija vazduhoplovstva 2021“ (koju možete preuzeti ovde). Veliki doprinos u odabiru i pripremi tekstova, na temu vojno vazduhoplovstvo na našim prostorima, koji su korišćeni u brošuri, dali su zaposleni Muzeja vazduhoplovstva. – kažu iz udruženja pilota „Tigrovi“ za naš portal.
Projekat se sprovodi uz pomoć Ministarstva odbrane koje je obezbedilo finansijska sredstva, u iznosu od 95 %, po osnovu javnog konkursa za učešće u finansiranju projekata udruženja u oblastima od značaja za odbranu u 2021. godini.
Projekat je bio realizovan i 2019. godine.
Najava novih druženja sa srednjoškolcima Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post Udruženje pilota „Tigrovi“ nastavlja sa projektom popularizacije vojnih vazduhoplovnih poziva: „Vazduhoplovna učionica“ u devet gradova u Srbiji appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.