Udruženja gradjana: Beogradjani neće dozvoliti da gradjevinske mašine udju na Veliko ratno ostrvo

Izvor: Beta, 03.Mar.2021, 16:26

Udruženja gradjana: Beogradjani neće dozvoliti da gradjevinske mašine udju na Veliko ratno ostrvo

Beogradjani će onemogućiti ulazak gradjevinskih mašina na Veliko ratno ostrvo, na ušću Save u Dunav, upozorilo je danas nekoliko udruženja i političkih stranaka.Na tom nenaseljenom ostrvu koje administrativno pripada Gradu Beogradu, a od 2005. godine je proglašeno za prirodno dobro Srbije i dato na upravljanje JKP "Zelenilo Beograd", najavljeno je uredjenje novogvodoizvorišta.Medjutim, udruženja i stranke, medju kojima i Pokret Dveri i Narodna stranka, smatraju to izgovorom vlasti za budući komercijalni sadržaj na tom ostrvu: splavove, kockarnice i druge objekte."Da bi neki budožeri prešli na Veliko ratno ostrvo, mora da bude postavljen ponton. Nadam se da će Beogradjani sprečiti njegovo postavljenje, to je najlakša odbrana", rekao je predstavnik grupe gradjana "Bitka za Košutnjak" Dejan Jovanović.Novinarima je ispred Skupštine grada rekao da se "hajdučija" gradskih vlasti nastavlja, pa se u Beljarici, drugom zaštićenom području kod Beograda, planira luka.Duško Kuzović, iz pokreta Oslobodjenje, rekao je da nema racionalnog razloga da se na Velikom ratnom ostrvu gradi vodoizvorište, već je ono "način da se odškrinu vrata" za druge gradjevinske radove.Po njegovim rečima, pošto je Veliko ratno ostrvo nepogodno za izgradnju postrojenja za crpljenje vode, bili bi nužni znatni gradjevinski radovi - postavljanje armirano-betonskih bedema i šipova."Da stvarano traže vodu, oni bi otišli na Savski nasip i zakucali na vrata ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udruženja gradjana: Beogradjani neće dozvoliti da gradjevinske mašine udju na Veliko ratno ostrvo

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2021

Beogradjani će onemogućiti ulazak gradjevinskih mašina na Veliko ratno ostrvo, na ušću Save u Dunav, upozorilo je danas nekoliko udruženja i političkih stranaka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.