Izvor: Blic, 04.Sep.2016, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE RHMZ Zahlađenje sa severa, stižu pljuskovi i grmljavina - do 50 LITARA KIŠE PO KVADRATU

Leto se polako gubi iz vidokruga i tera vas da odložite kostime i papuče za plažu da sačekaju naredni jun. Ove prve dane septembra, koji uporni kupači maksimalno koriste, pokvariće jaka kiša, najavljena za naredna dva dana.

Veća kiličina padavina, od 30 do 50 litara po kvadratnom metru, očekuje se lokalno sutra uveče, u toku noći i u utorak, i to u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima, a ponegde se ocekuju i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom, upozoravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz RHMZ.

Metereolozi za sutrašnji dan najavljuju naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Pad temeperature će biti osetan, a duvaće i jak severozapadni vetar, tako da se preporučuju nepromočive cipele i topla odeća.

Sutra se u Srbiji očekuje naoblacenje sa kišom, lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, umerenim i jakim severozapadnim vetrom i padom temperature koje će pre podne zahvatiti severne i zapadne, posle podne i uvece proširice se i na ostale krajeve Srbije.

Da nije u pitanju još samo jedna lagana letnja kiša, govori to da se naredna dva dana očekuju i grmljavinske nepogode sa olujnim vetrom, obilnijim pljuskovima, pa čak i lokalnom pojavom grada.

U utorak će biti promenljivo oblačno, ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u južnim i jugoistočnim predelima, gde će biti i osetno svežije.

Međutim, već u sredu i četvrtak se očekuje toplije vreme, ali i dalje promenljivo oblačno, ponegde sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, naročito u južnim predelima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Spremite se: Stižu pljuskovi, grmljavine, oluja i grad!

Izvor: Vesti-online.com, 04.Sep.2016

Leto se polako gubi iz vidokruga i tera nas da odložimo laganu garderobu kad se dogodine opet bude vratilo. Prve dane septembra, koje koristimo da još malo ukrademo tople zrake sunca, pokvariće jaka kiša, najavljena za naredna dva dana...Veća količina padavina, od 30 do 50 litara po kvadratnom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.