Izvor: RTS, 13.Apr.2021, 17:17

U slučaju nezgode alkoholisani vozači plaćaju štetu, za vikend iz saobraćaja isključeno njih 150

U dane vikenda, uprkos pojačanim kontrolama, još tri žrtve u saobraćaju – među njima i dete pešak. Saobraćajna policija je za vikend isključila oko 150 osoba sa više od dva promila alkohola u krvi.
Svakog vikenda za po 10 procenata povećava se broj onih koji voze pod dejstvom alkohola iako su velika opasnost i za svoj i za tuđe živote.

"Ukoliko skrivite saobraćajnu nesreću pod dejstvom alkohola, platićete svu štetu nastalu udesom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a ona se često meri milionima dinara", rekao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.
Policija će i ove nedelje, naročito posle otvaranja tržnih centara, proveravati da li se vozi pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.
Kazna za preko dva promila alkohola vodi vas direktno u pritvor i gubite 12 poena.
Ovih dana nabavljeno je i pedeset novih vozila koja su u stanju da po otisku prsta provere vaš identitet tako da ne možete da izbegnete kaznu i ako tvrdite da nemate dokumenta.
"U vozilu postoji čitač biometrijskih dokumenata i to se odnosi na proveru identiteta lica odnosno na proveru vozila", kaže Boban Milinković iz MUP-a Srbije
Iz MUP-a mole vozače da zbog sebe, ali i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, za volan sedaju odmorni, ne voze brzo i obavezno bez kapi alkohola.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.