U čišćenju ulica Beograda učestvovalo 2.500 ljudi

Izvor: RTS, 18.Dec.2018, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U čišćenju ulica Beograda učestvovalo 2.500 ljudi

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ocenio je da su gradske službe posle obilnih padavina i niskih temperatura dobro odradile posao i da je u čišćenju grada u prethodna 72 sata učestvovalo oko 2.500 ljudi, preneo je Beoinfo.
Na sastanku sa direktorima i predstavnicima javnih preduzeća i sekretarijata zaduženih za stanje ulica, kolovoza i javnih površina, čiji je cilj bio da se napravi presek >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stanja, utvrdi trenutna situacija i odrede prioriteti za naredne dane, Radojičić je rekao da su očišćeni svi kolovozi prvog prioriteta, kojih ima oko 1.800 kilometara.
"Biće očišćeno i 500 kilometara ulica drugog prioriteta, od čega je posao već završen u dužini od 150 kilometara, dok je na 250 kilometara trenutno u toku. Čišćenje preostalih ulica drugog prioriteta, oko 100 kilometara, trebalo bi da bude realizovano u narednim danima", rekao je Radojičić.
Radojičić je rekao da je posle padavina prijavljeno 800 slučajeva gde su pucale grane drveća, a pala su i 34 stabla.
"Od 800 slučajeva sa padanjem grana imamo oko 50 zahteva za naknadu štete i građani koji su pretrpeli štetu, ukoliko je za tu lokaciju bilo zaduženo JKP Zelenilo Beograd", sigurno će biti isplaćeni", istakao je Radojičić.
Navodeći da se sutra očekuje povećanje temperature koje donosi opasnost od padanja ledenica i snega sa krovova, Radojičić je rekao da je važno da stanari, u slučajevima gde mogu sami, uklone nanose snega i ledenice, dok tamo gde to nije moguće dovoljno je da trakom obeleže prostor na kojem preti neposredna opasnost.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.