U čačanskoj bolnici značajan pad novoobolelih od koronavirusa

Izvor: B92, 17.Maj.2021, 12:22

U čačanskoj bolnici značajan pad novoobolelih od koronavirusa

U čačanskoj bolnici beleži se značajan pad broja novoobolelih od koronavirusa i to po svim aspektima.

Trenutno je hospitalizovan 51 kovid bolesnik, u repiratornom centru se nalazi njih devet, dok je na respiratorima njih pet, prenosi Glas zapadne Srbije.

Preminulo je jedno lice (1970) iz Ivanjice, negativno na koronu, ali je u čačansku bolnicu pacijent dovezen u komi i u veoma lošem stanju, međutim, imao je prateća oboljenja i relativno brzo je nakon hospitalizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preminuo.

Ukupno je pregledano 20 pacijenata, od kojih je šest prvih, otpušteno je pet, a hopsitalizovane su dve osobe sa simptomima koronavirusa.

Na odeljenju pedijatrije nema dece pozitivne na kovid, dok je na ginekološkom jedna porodilja pozitivna i ona je u dobrom opštem stanju.

"Tendencija je da što pre vratimo interno odeljenje u svoj matični prostor, prvi i drugi sprat internog smo već ispraznili, dislocirali te pacijente koji su tu bili hospitalizovani, ali trenutni broj pacijenata u respiratornom centru, odnosno, broj pacijenata na respiratorima nas ograničava i trebalo bi da se smanji broj, kako bi taj centar koji je u prostroru koronarne jedinice premestili na odljenje palijative, te da bi interno odeljenje priveli matičnoj nameni", rekao je doktor Dejan Dabić.

Dabić je dodao da je osim internog, kritično i sa neurologijom, jer imaju u poslednje vreme veći broj hospitalizovanih pacijenata, tako da je to nešto što je najhitnije što bi trebalo rešiti i vratiti u normalan režim rada (interno i odeljenje neurologije).

Rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja virusa korona Mihailo Luković rekao je da su ljudi, što se tiče Doma zdravlja, stoički podneli sve što je bilo neophodno da se radi za zdravlje građana - "a imalo je mnogo toga".

"Da su samo uradili što se vakcinacije tiče i ništa drugo već je mnogo, a oni su na preseku zaključno sa današnjim danom prema podacima koji još nisu definitivni imali 33. 702 građana koji su primili prvu dozu, to je negde više od 35 odsto stanovništva i revakcinisanih 28. 005. To znači da su oni svoj zadatak odlično odradili, to je negde oko 50, 60 hiljada doza vakcina dali, što je ogroman posao, kako u organizacionom smislu, tako i u fizičkom", naglasio je Luković.

Кada su u pitanju pregledi u toj ustanovi juče su pregledana 34 pacijenta od kojih je 15 prvih i 19 drugih pregleda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.