U Srbiji testirano 20 osoba, nema koronavirusa

Izvor: RTS, 27.Feb.2020, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji testirano 20 osoba, nema koronavirusa

U Srbiji je do sada dvadeset osoba testirano na koronavirus i nisu registrovani slučajevi obolevanja, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
Do juče u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta "Torlak" testirano je 16 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja (boravak na području intenzivne transmisije virusa i prisustvo simptoma infekcije disajnih puteva). Uzorci svih testiranih osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bili su negativni na novi koronavirus.

Ministarstvo zdravlja navodi da su jutros do 8 časova testirani uzorci još četiri osobe koji su takođe bili negativni na novi koronavirus.
Od 24. februara u Srbiji se primenjuju korigovani algoritmi za postupanje shodno razvoju epidemiološke situacije u svetu, posebno u Italiji, kao i na osnovu do sada stečenih saznanja o karakteristikama infekcije i uzročnika, objašnjava Ministarstvo.
Navode i da se područjem intenzivne transmisije virusa smatraju države ili njihovi delovi u kojima se registruju u većem broju slučajevi za koje nije moguće utvrditi lanac transmisije. U ovom trenutku područjima intenzivne transmisije virusa SARS-KoV-2 smatraju se: Kina (naročito grad Vuhan u provinciji Hubej), Republika Koreja (Južna Koreja), Singapur, Japan, Iran i Italija (posebno severna Italija).
Takođe, područjem intenzivne transmisije virusa se smatra i kruzer "Dajmond princes" koji je usidren u luci Jokohama u Japanu.
Putnici koji dolaze iz područja intenzivne transmisije virusa, ukoliko imaju simptome respiratornog oboljenja sa povišenom telesnom temperaturom, treba da se jave telefonom na broj 064/8945235 koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja.
Ministarstvo zdravlja od danas će dva puta dnevno objavljivati sve informacije u vezi sa koronavirusom. Informacije će biti objavljivane u 8 i 18 časova na sajtu Ministarstva, na adresi covid19.rs.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sve na jednom mestu: Ministarstvo zdravlja objavilo informacije o koronavirusu

Izvor: B92, 27.Feb.2020

Ministarstvo zdravlja od danas će dva puta dnevno objavljivati sve informacije u vezi s korona virusom. Informacije će biti objavljivane u 8.00 i 18.00 na sajtu Ministarstva na adresi Covid-19.rs...U Republici Srbiji zaključno sa 26.02.2020. godine nisu registrovani slučajevi obolevanja od COVID-2019...Do...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.