U Rusiji gradi, u rodnom kraju obnavlja

Izvor: RTS, 08.Jan.2019, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rusiji gradi, u rodnom kraju obnavlja

Obnova sela moguća je i uz pomoć dobrih ljudi koji ne zaboravljaju kraj iz kojeg su potekli ima još onih svoj novac ulažu, često u verske objekte, ali i u unapređenje lokalne zajednice.
Kao mladić koji je odrastao u skromnim i teškim uslovima života na selu Radmilo Jevtović sanjao je Bogorodicu i crkvu u Ražani, kojoj je trebala obnova. U Rusiji je ostvario američki san, a onda je odlučio da obnovi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hram, u čijoj porti počiva i osnivač jugoslovenskog olimpizma, general Đukić.

"Mene novac kao novac nije pokvario. Ja sam ostao onaj isti, ostao sam čovek koji uvek sa svakim građaninom Kosjerića sedne, porazgovara, čujem probleme, pokušam da pomognem koliko mogu naravno, nisam ni ja svemoćan", kaže Radmilo Jevtović.
A ta pomoć je ogromna, kaže predsednik opštine Kosjerić. Obnova putne infrastrukture, donacije vozila, unapređenje rada Doma zdravlja, ali i otvaranje radnih mesta, konkretan su doprinos poslovanja Jevtovića. Nije izabrao poreski raj, već zavičaju omogućio ubiranje prihoda, a sugrađanima plate.
"U sklopu njegove kompanije posluje četiri-pet firmi, zapošljavaju preko sto ljudi. Njegova dela se mere milionima evra. Sreća je naša što imamo takvog čoveka, koji ne posustaje i ulaže u ovu opštinu mnogo truda, novca, zalaže se za nas", kaže Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić.
I ne samo za opštinu, već užički kraj, kaže prvi čovek Zdravstvenog centra Užice. Zahvaljujući donaciji Jevtovića počela je sa radom angio-sala i unapređenje kardiologije.
"Zaista da nije bilo Mićka Jevtovića ne bi bilo ni adaptacije i rekonstrukcije odeljenja prijemne urgentne službe. Jednostavno, došao je u dva navrata sa izvođačima i rekao: ja hoću da ovo zablista, da se vidi pomak i mi smo tako uradili", kaže dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra u Užicu.
Gradeći u Rusiji, Jevtović nikada nije zaboravio na momački san, pa obnavlja hramove i u zemlji gde zarađuje kao građevinar, dok uvek razmišlja gde da deo profita usmeri za unapređenje kraja iz kog je ponikao.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.