U Petrohemiji 570 radnika tehnološki višak

Izvor: S media, 03.Sep.2009, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Petrohemiji 570 radnika tehnološki višak

"U Pančevačkoj HIP Petrohemiji 570 radnika proglašeno tehnološkim viškom", kazao vršilac dužnosti direktora Petrohemije Saša Pavlov.

"Sistematizacija radnih mesta uradjena je na brzinu, ali je zahtev srpske Vlade bio da se za desetak dana smanji broj od 2.400 radnika kao uslov za ponovno pokretanje proizvodnje", istakao je Pavlov.

Najviše je viškova u administraciji, rekao je Pavlov, a najmanje u proizvodnji jer je nalog Vlade Srbije bio da proizvodnja ne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sme da trpi.

Prema dogovoru ministra za ekonomiju i regionalni razvoj Mladjana Dinkića i sindikata fabrike svi koji odlaze iz Petrohemije dobiće otpremnine od 300 evra po godini radnog staža.

Sva tri reprezentativna sindikata kompanije ocenjuju da u novoj sistematizaciji ima ozbiljnih propusta i očekuju da će njihove kolege koje su se žalile biti vraćene na posao.

Problem viška radnika postoji još od kada je za vreme bombardovanja Petrohemija izgubila 45 odsto kapaciteta, a radnici čiji su pogoni tada razrušeni rasporedjeni su na druga radna mesta.

Petrohemija bi tokom septembra trebalo da pokrene proizvodnju pošto je sa Naftnom industrijom Srbije i Lukoilom ugovorila dugoročnu isporuku sirovina za kontinuiranu proizvodnju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.