Traži se mesto više u Beloj Crkvi – šta čeka turiste

Izvor: RTS, 16.Jun.2019, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traži se mesto više u Beloj Crkvi – šta čeka turiste

Iako je sezona kupanja juče zvanično počela, u Beloj Crkvi uveliko traje. Prvi turisti u toj varošici već provode godišnji odmor, a među njima i veliki broj suseda Rumuna. Sedam belocrkvanskih jezera, dve reke, prirodne lepote ali i dobra turistička ponuda – razlog su što će tokom leta u Beloj Crkvi boraviti više od 20 hiljada turista.
Sudeći po početku sezeone u Beloj Crkvi tražiće se mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više.

"Od maja mi smo počeli već sa turistima, tako da imamo skoro svaki vikend već puno, juli, avgust bićemo prepuni", kaže ugostitelj Željko Latković.
"Gostiju ima, starih, novih, po preporuci dolaze, sa vaučerima Ministarstva, jesam zadovoljna", ističe ugostitelj Bojana Jankulov.
Oni koji se odluče da leto provedu na čuvenim belocrkvanskim jezerima, uživaće u uređenim plažama i kristalno čistoj vodi, za koju nadležni kažu da bi uz minimalno filtriranje, mogla i da se pije. To je jedan od razloga što se turisti ponovo dolaze.
"Već četvrta godina kako dolazimo ovde, ne jedanput nego više puta u toku leta, čak i neki slobodan vikend iskoristimo da dođemo ovde da uživamo u ovoj lepoti", kaže Jelena Pantić iz Kragujevca.
Osim domaćih turista leto na belocrkvanskim jezerima tradicionalno provode i susedi Rumuni. To je razlog što na graničnom prelazu Kaluđerovo tokom leta, mesečno beleže i do 20.000 prelazaka, što je duplo više nego u zimskom periodu.
"Turistička sezona, ručkovi, večere, krenuli su i na more, tako da je promet drstično povećan u odnosu na mesece koji su iza nas", navodi Zoran Stanković, vođa smene Carinske ispostave Kaluđerovo
"Trenutno mislim da ima više rumunskih turista u Beloj Crkvi nego domaćih", smatra ugotitelj Jelena Vrljanski.
Belocrkvani su se već nekoliko godina pozicionirali na turističkoj mapi Srbije, zahvaljujući prirodnim resursima ali i ulaganjima u turističku ponudu.
"Poslednjih nekoliko godina vile i apartmani koji se vide iza nas na samom glavnom jezeru su građene specijalno za ovu namenu, prihvat turista a ne kao što je ranije bila situacija da su se postojeći objekti preuređivali za tu dodatnu delatnost", objašnjava direktor TO Bela Crkva Novica Jovanović.
U planu je, kažu u gradskoj upravi, izgradnja bazena, velnes i spa centra na samoj obali glavnog belocrkvanskog jezera, što će unaprediti ponudu i privući, veruju, još više turista.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.