Izvor: RTS, 15.Avg.2022, 13:54

Sedmoro povređenih u udesu u Bugarskoj stiglo u Srbiju

Teže povređeni dečaci u saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj prebačeni su iz bolnice u Staroj Zagori u Sofiju na dalje lečenje. Sedmoro povređenih stiglo je u Srbiju. Deca su prebačena na kliniku u Tiršovoj.
Medicinske ekipe Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu dočekale su sanitetskim vozilima sedmoro povređenih na prelazu Gradina, gde su ih preuzele od bugarskih kolega.

Kako je potvrđeno RTS-u u niškom Kliničkom centru, ekipe su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ih pratile do Beograda.
"Oni su svi stabilnog zdravstvenog stanja, mi ćemo pratiti njihove vitalne parametre od ovog trenutka, pa na dalje. Svakako je ovo veliki stres za decu i srednjeg i mlađeg uzrasta. Mi ćemo biti tu da pružimo svu potrebnu podršku, a dalje lečenje će svakako se nastaviti u zdravstvenim ustanovama u Srbiji", kaže Dejan Milenković iz niškog Kliničkog centra. 
Deca su prebačena na kliniku u Tiršovoj. Najteže povređeni ostaju u Bugarskoj.
U Tiršovoj kažu da su deca stabilnog opšteg stanja i da ne očekuju da će se njihovo stanje komplikovati. Na osnovu tipa povreda zaključuju da će biti zadržani 48 sati.

Njima je u Univerzitetskoj dečjoj klinici izvršen detaljan klinički pregled i urađena radiološka dijagnostika, odnosno, ponovljeni su skeneri, kaže direktor klinike dr Siniša Dučić. Troje dece, prema njegovim rečima. ima komocioni sindrom, jedno prelom lakta, dve devojčice imaju više povreda glave i vrata.
Ministar Lončar, koji je sa svojim kolegom iz Bugarske ranije obišao povređene koji su bili u bolnici u Staroj Zagori u Bugarskoj, istakao je da je razgovarao sa decom i odraslima i da se operisano dete oseća dobro.
Lončar je tom prilikom rekao za RTS da se dva dečaka od 10 i 11 godina nalaze u intenzivnoj nezi, da je dečak od 10 godina imao operaciju noge i da je dobro, a da drugi dečak ima više povreda od kojih je dominantna povreda glave, i oni će biti prebačeni u Sofiju na dalje lečenje.

Dvanaestoro dece i dvoje odraslih je povređeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.
Među povređenima je najviše dece koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.
Deca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.
Uzrok nesreće se još ne zna, a prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teže povređena deca prebačena u Sofiju, ostali povređeni u udesu u Bugarskoj idu za Srbiju

Izvor: Radio 021, 15.Avg.2022

Teže povređeni dečaci u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Bugarskoj prebačeni su iz bolnice u Staroj Zagori u Sofiju na dalje lečenje.

Nastavak na Radio 021...

Sedmoro povređenih u udesu u Bugarskoj u pranji niških zdravstvenih radnika stiglo u Srbiju

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Avg.2022

Teže povređeni dečaci u saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj prebačeni su iz bolnice u Staroj Zagori u Sofiju na dalje lečenje. Sedmoro povređenih stiglo je u Srbiju. Na granici su ih sačekale medicinske ekipa iz Niša...Medicinske ekipe Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu dočekale su sanitetskim...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.