Teško stanje dečaka koji je pao sa tvrđave u Pirotu

Izvor: RTS, 19.Feb.2019, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teško stanje dečaka koji je pao sa tvrđave u Pirotu

Jedanaestogodišnji dečak iz Pirota juče se teško povredio, prilikom pada sa stepeništa u srednjovekovnoj tvrđavi Kale.
Direktorka Klinke za neurohirurgiju KC Niš, dr Vesna Nikolov, rekla je za RTS da je dečak hospitalizovan na ovoj klinici sa ozbiljnim prelomom lobanje, sa krvarenjem između tvrde moždane opne i lobanje. Reč je o povredama opasnim po život.

Njegovo stanje je, prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dr Nikolov, za sada stabilno i prati se. Dečak ima i prelom u predelu šake. 
Prema informacijama iz pirotske Policijske uprave, dečak je bio sa majkom na tvrđavi. U jednom trenutku se okliznuo sa drvenih stepenica.
Iako je istraga još u toku, uzrok pada je najverovatnije neopreznost, kažu u pirotskoj policiji.
Inače, tvrđava Kale je nakon opsežne rekonstrukcije, početkom decembra, otvorena za posetioce.
U vreme poseta u tvrđavi rade dva radnika obezbeđenja, a noću jedan. Oni su bili u blizini kada je dečak pao i prvi pomogli da se transportuje u bolnicu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.