Kim ostao još malo u Hanoju

Izvor: B92, 01.Mar.2019, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim ostao još malo u Hanoju

Hanoj -- Severnokorejski lider Kim Džong Un trebalo bi da sutra oko podneva, po lokalnom vremenu, napusti Hanoj, nakon iznenada prekinutog samita sa Trampom.

Prema rečima neimenovanog izvora iz Ministarstva spoljnih poslova Vijtenama, Kim bi trebalo da sutra popodne po lokalnom vremenu napusti tu zemlju, preko železničke stanice Dong Dang, na granici sa Kinom, prenosi Rojters.

Drugi samit američkog predsednika i severnokorejskog lidera Kima Džong-una iznenada je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prekinut, bez postignutog sporazuma.

Tramp, koji se sinoć vratio u Belu kuću, objasnio je da se to dogodilo nakon što je Severna Koreja tražila potpuno ukidanje sankcija u zamenu za zatvaranje nuklearnog postrojenja Jongbjon.

Kim, koji je u utorak stigao u Vijetnam vozom, nastavlja zvaničnu posetu toj zemlji danas i sutra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.