Iran formira svoju bezbednosnu koaliciju u Zalivu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2019, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran formira svoju bezbednosnu koaliciju u Zalivu

Iranski predsednik Hasan Rohani najavio je da će Iran formirati svoju bezbednosnu koaliciju u Persijskom zalivu i pozvati druge zemlje da joj se pridruže, dok SAD šalju sve više vojnika u Saudijsku Arabiju i predvode sopstvenu vojnu koaliciju u regionu.

Rohani je uoči polaska na Generalnu skupštinu UN u Njujorku, rekao da će Iran pozvati "sve pomorske države Persijskog zaliva" da se priključe njegovoj koaliciji kako bi "garantovali bezbednost regiona", prenosi AP.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />On je dodao da ta inicijativa, čije detalje će predstaviti u Ujedinjenim nacijama, nije ograničena na bezbednosna pitanja, već obuhvata i ekonomsku saradnju.

Prema Rohanijevim rečima, koalicija je plan za dugoročni mir u regionu.

Rohanijeva inicijativa dolazi usred povišenih tenzija na Bliskom istoku usled serije napada uključujući i onaj na naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji za šta SAD optužuju Iran koji te navode odbacuje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran formira bezbjednosnu koaliciju u Persijskom zalivu

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Sep.2019

TEHERAN - Iranski predsednik Hasan Rohani najavio je da će Iran formirati svoju bezbjednosnu koaliciju u Persijskom zalivu i pozvati druge zemlje da joj se pridruže, dok SAD šalju sve više vojnika u Saudijsku Arabiju i predvode sopstvenu vojnu koaliciju u regionu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.