Svi fakulteti dostavili podatke, studenti ipak protestuju

Izvor: Blic, 07.Nov.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi fakulteti dostavili podatke, studenti ipak protestuju

Fakulteti su danas dostavili podatke Ministarstvu prosvete o broju studenata koji su ispunili uslov za prelazak na studije o trošku države, ali će akademci ipak održati najavljeni protest u ponedeljak, 10. novembra, izjavio je Tanjugu student prodekan Fakulteta političkih nauka David Bakić.

Prema njegovim rečima, ti podaci su neophodni kako bi se nastavili razgovori predstavnika studenata i resornih ministarstava, ali ostaju i druga nerešena pitanja, medju kojima i vraćanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novca iz tskozvane "doplate bodova".

Bakić je kazao da su fakulteti prestali da naplaćuju bodove studentima, ali nijedan nije vratio do sada uplaćeni novac. On je najavio da će studenti ispred Rektorata, od 14 do 16 sati, performansom simbolično prodati Kapetan Mišino zdanje i podsetiti na probleme s kojima se suočavaju.

Studenti prodekani pozvali su tokom dana dekane fakulteta Beogradskog univerziteta da dostave potrebne dokumente Ministarstvu prosvete i Rektoratu, kako bi studentski predstavnici mogli da nastave pregovore s resornim ministarstvima.

U otvorenom pismu dekanima navodi se da su dalji pregovori sa resoprnim ministarstvima nemogući bez tačnih podatke o broju studenata koji su ostvarili zakonski uslov za finansiranje iz budžeta i podseća da je Ministarstvo prosvete u više navrata postavilo je rokove za dostavljanje traženih podataka koje fakulteti nisu ispoštovali.

Ministrastvo prosvete trebalo bi do ponedeljka da saopšti konačan broj studenata koji su ispunili uslov za upis u narednu godinu, posle čega je predvidjeno da predstavnici studenata i resornih ministarstava formulišu predlog konačnog rešenja tog pitanja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Apel dekanima fakulteta

Izvor: B92, 06.Nov.2008, 22:37

Beograd -- Studenti prodekani Beogradskog univerziteta traže da dekani fakulteta do sutra dostave podatke o studentima koji su ispunili uslov za finansiranje iz budežta... Pregovori studenata sa Ministarstvima prosvete i finansija su onemogućeni jer uprave fakulteta nisu dostavile konačne podatke...

Nastavak na B92...

Svi fakulteti dostavili podatke

Izvor: RTS, 07.Nov.2008

Svi fakulteti Univerziteta u Beogradu, kao i ostalih državnih fakulteta dostavili su spiskove o broju studenata koji su stekli pravo na upis, po olakšanom režimu studija u narednu školsku godinu, rekla je za RTS, prorektor za nastavu, Neda Bokan, po završetku sastanka u ministarstvu prosvete. ...

Nastavak na RTS...

Fakulteti dostavili podatke

Izvor: B92, 07.Nov.2008

Beograd -- Svi fakulteti Univerziteta u Beogradu dostavili su Ministarstvu prosvete podatke o broju studenata koji su stekli pravo za prelazak na studije o trošku države... Prorektorka za nastavu Univerziteta u Beogradu Neda Bokan rekla je večeras agenciji Beta da su fakulteti tek po završetku upisa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.