Izvor: RTS, 16.Okt.2020, 15:48

Studenti predali 18.000 potpisa sa zahtevom za smanjenje školarina

Predstavnici studentske inicijative "Za smanjenje školarina" predali su 18.000 potpisa studenata koji podržavaju njihov zahtev na pisarnicu Ministarstva prosvete, kao i zahtev za sastanak sa resornim ministrom. Traže da školarine na svim fakultetima budu smanjene za 30 odsto.
Ministar prosvete Mladen Šarčević smatra da ima fakulteta koji ne mogu da izdrže smanjenje od 30 odsto.

Šarčević je zahtev ocenio neprimerenim za sve studente >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i profesore, dodajući da se tom problemu ne može prići lineranim smanjenjem cene školarina.
"Postoje fakulteti koji to ne mogu da ispune, a ima i onih koji to ne žele. Ministarstvo primenjuje neku vrstu dozvoljenog pritiska, imajući u vidu autonomiju univerziteta", naveo je Šarčević.
Sa druge strane, istakao je da ministarstvo nije ni nadležno da se bavi tim pitanjem. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo prosvete: Za iznos školarina nadležni fakulteti

Izvor: RTS, 16.Okt.2020

Ministarstvo prosvete saopštilo je da su za iznos školarina na fakultetima nadležne same visokoškolske ustanove i da odluku o tome ne može da donese Ministarstvo. . Povodom peticije grupe studenata da se smanje školarine na fakultetima za 30 odsto, a koja je upućena...

Nastavak na RTS...

STUDENTI PREDALI ČAK 18.000 POTPISA: Traže smanjenje školarina na svim fakultetima za 30 odsto

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2020

Oni traže da školarine na svim fakultetima budu smanjene za 30 odsto...Predstavnici studentske inicijative "Za smenjenje školarina" predali su danas 18.000 potpisa studenata koji podržavaju njihov zahtev na pisarnicu Ministarstvu prosvete ...Predstavnik inicijative Nikola Arsić rekao je novinarima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.