Stiže nevreme: Pljuskovi i praćeni grmljavinom pogodiće ove delove Srbije! (TABELA)

Izvor: BKTV News, 04.Maj.2018, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže nevreme: Pljuskovi i praćeni grmljavinom pogodiće ove delove Srbije! (TABELA)

Ne izlazite bez kišobrana!

Prema najavama meteorologa do 18: 40 u brdsko-planinskim predelima na jugoistoku, jugu i jugozapadu Srbije očekuje se lokalna pojava pljuskova i grmljavine.

FOTO: Pritnscreen RHMZ

Sutra promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena.

"Sredinom dana na zapadu i jugozapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima ( ali sa manjom čestinom ) sa lokalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pljuskovima sa grmljavinom, a moguća je i pojava kratkotrajni vremenskih nepogoda u vidu intenzivnijih pljuskova, pojačanog vetra i pojave grada. Vetar slab i umeren, severoistočni. Najniža temperatura od 13 do 17, najviša od 25 do 30 stepeni", navodi se na sajtu RHMZ-a.

RHMZ je za subotu i nedelju izdao upozorenje, pošto se ponegde očekuje lokalna pojava kratkotrajnih nepogoda sa velikom količinom padavina, jakim vetrom i gradom.  Temperatura do nedelje iznad prosečnih vrednosti, od nedelje u manjem padu.

Zbog visokih temperatura iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju na visok nivo UV zračenja. Pogledajte TABELU!

FOTO: Pritnscreen RHMZ

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU

Biometeorološke prilike nepovolјno utiču na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičare. Moguće su razdražlјivost, glavobolјa i bolovi u kostima i zglobovima. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CRNI OBLACI jure ka Srbiji: U ovom gradu i okolini mogući JAKI PLJUSKOVI I GRAD!

Izvor: BKTV News, 04.Maj.2018

Službe u pripravnosti!..Do kraja dana u južnim i centralnim krajevima Srbije promenlјivo oblačno i nestabilno sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom...Prema najavama meteorologa do 21 sati u Trsteniku i okolini, kao i na jugu Raške oblasti, izolovana pojava jakog plјuska sa gradom...RHMZ je za...

Nastavak na BKTV News...

Toplo, ali nestabilno, moguće nepogode

Izvor: B92, 05.Maj.2018, 00:45

U Srbiji će biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod...Posle podne i uveče se na jugozapadu, zapadu i severozapadu Srbije, a u nedelju i u ostalim krajevima očekuju intenzivne nepogode u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.