Stefanović: Žandarmerija najčvršći branik naše zemlje

Izvor: RTS, 01.Jul.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Žandarmerija najčvršći branik naše zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je, povodom obeležavanja Dana Žandarmerije, da ova jedinica mora da bude najčvršći branik naše zemlje i kada je terorizam, kriminal ili bilo koji drugi bezbednosni izazov u pitanju.
"O vama mnogo govori pogled naše dece i građana kada ih štitite. To je pogled pun zahvalnosti i radosti što ste tu za njih. Ali o vama mnogo govori i pogled >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << narko-dilera i ostalih kriminalaca koji je pun straha i to straha koji moraju da imaju pred zakonom. Vi zajedno sa drugim organizacionim jedinicama MUP-a morate da dobijete tu bitku protiv ljudi koji ugrožavaju bezbednost naše zemlje", rekao je Nebojša Stefanović.

Stefanović je poručio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da se bori za bolje uslove rada ove jedinice, navodi se u saopštenju MUP-a. 
Ovom prilikom, Stefanović se zahvalio svim pripadnicima ove jedinice jer nikad nisu zaboravili na svoje poginule i preminule kolege, kao ni na njihove porodice. 
"Na tome hoću da se zahvalim, jer sam u svim ovim godinama imao priliku da vidim jednu veoma plemenitu crtu ove jedinice - da nikad ne zaboravlja svoje nastradale kolege i njihove porodice. Uvek pronalaze način da pomognu njihovim porodicama i da učine da se nikada ne osećaju da su zaboravljeni ni oni, ni njihovi roditelji. Hoću da vam se zahvalim za takvu vrstu brige i pažnje jer to pokazuje da ste veliki ljudi", poručio je Stefanović.
Komandant Žandarmerije Dejan Luković istakao je da je ova jedinica tokom svog postojanja prošla kroz različita iskušenja i da su kroz ta iskušenja gradili jedinistvo i snagu ove jedinice, stalno potvrđujući volju za daljim radom na njenom unapređenju i razvoju.

"Zadovoljni smo što je rukovodstvo našeg Ministarstva pokazalo svojom konstantnom podrškom da cene našu posvećenost i požrtvovanost u radu. Ta podrška se ogleda u nabavci opreme, uniformi, naoružanja i vozila, ali i raspisivanju konkursa za popunjavanje redova naše jedinice Žandarmerije", rekao je Luković.
On je poručio da će Žandarmerija, kao i do sada, svoje zadatke izvršavati profesionalno i odgovorno.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

“O vama puno govori pogled kriminalaca koji je PUN STRAHA”

Izvor: 011vodič.com, 01.Jul.2019

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas, povodom obeležavanja Dana Žandarmerije, da ova jedinica mora da bude najčvršći branik naše zemlje i kada je terorizam, kriminal ili bilo koji drugi bezbednosni izazov u pitanju. – O vama...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.