Staro pravilo koje se nikada ne menja na šabačkom vašaru

Izvor: RTS, 21.Sep.2019, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Staro pravilo koje se nikada ne menja na šabačkom vašaru

Nekada su sa mečkom Božanom pozivali meštane po mačvanskim selima da dođu na vašar, a sada poziv nije potreban. Malogospojinski šabački panađur, najveći je i najpoznatiji vašar. Zvanično, počeo je danas, ali se uz Savu zabavlja, prodaje i troši još od prošlog vikenda.
Preživeo je vašar od Balkanskih – sve ratove, ekonomske krize i društvena uređenja, a prošle godine i promenu lokacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Od tehnike do jastuka, od šerpi do knjiga, na komad i na kilo, i sa etiketom i zarđalo. Kupuje se i prodaje i što treba i ne treba, u vašarskoj računici svi su u plusu.
Tezge na kilometar i po, na tri hektara zabavni park a za provod  – petnaest šatri.
Za okretanje na tone mesa na ražnjevima, prasići i jarići tražili su se po celoj Srbiji, a uz domaće, gosti su sa svih strana.
I dok je svake godine sve veći broj decibela i kilometara razvučenih kablova, staro vašarsko pravilo za srećnu godinu se ne menja. Sa predrasudama se ne dolazi , bez pazara – ne odlazi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.