Šta može da zadrži lekare i medicinske sestre u Srbiji

Izvor: RTS, 26.Jun.2019, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta može da zadrži lekare i medicinske sestre u Srbiji

Ugovore o radu danas će dobiti 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji, i 158 najboljih učenika srednjih medicinskih škola.
Dr Dalila Šačić je diplomirala 2015. godine. Naredne godine je započela volontersku specijalizaciju iz interne medicine. Upisala je i doktorske akademske studije iz molekularne medicine.

Prošle godine započela je radni odnos na određeno u Kliničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << centru Srbije, a danas prima ugovor na neodređeno. Radiće na kardiologiji.
"Kardiologiju najviše volim, od detinjstva je, uz mog oca koji je bio kardiolog, srce vuklo ka tome", kaže Dalila Šačić.
Iako je imala ponudu da doktorske studije nastavi u Nemačkoj, ostala je u Srbiji.
"Odlučila sam da ostanem jer sam ovde počela doktorske studije i specijalizaciju. Nemam ništa protiv usavršavanja u inostranstvu, ali sam želela da radim u Kliničkom centru", istakla je dr Šačić, koja se nada da će jednog dana biti profesor na Medicinskom fakultetu.
Direktor KCS-a, prof. dr Milika Ašanin, naveo je da su gledali da ispune želje lekara, ali i potrebe zdravstvenih ustanova. Od 2018. je, ističe, ukupno primljeno 220 lekara.
"Imamo dosta povoljnu situaciju, popunili smo prazan prostor u anesteziologiji i radiologiji, popunjavamo ostale oblasti", rekao je dr Ašanin.
Ističe da država radi na svim preduslovima kako bi obezbedila ostanak lekara i medicinskog osoblja. Veliki su radovi u celom Kliničkom centru, Urgentnom centru, stiže dobra oprema, imaju šansu da naprave akademsku karijeru, navodi dr Ašanin.
"Žele da ostanu ovde i mi se borimo da napravimo dobar podmladak, dobru smenu generacija i da nas naslede najbolji", zaključio je direktor Kliničkog centra Srbije, dr Milika Ašanin.
U 12 časova u Palati "Srbija" ugovore o radu će uručiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Danas se najboljim diplomcima medicine dodeljuju ugovori o radu! Ministar Lončar: Država ispunjava obećanja i, osim posla, plaća i specijalizaciju i doktorske studije (VIDEO)

Izvor: RTV Pink, 26.Jun.2019

Posao će danas dobiti više od 100 mladih lekara, a u poslednje tri akcije dodele ugovora o radu, posao je dobilo njih oko 300. Ministar zdravlja ističe da je jako važno misliti na našu sopstvenu, ali i budućnost naše dece, da im treba obezbediti što bolje uslove za ostanak u zemlji, a upravo...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.